Bursă anulată din cauza lipsei ofertelor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.500 de femei din judeţ îşi caută cu disperare o slujbă, însă oficialii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) susţin că nu au cum să le ajute.

Tradiţionala Bursă a locurilor de muncă pentru femei, care se desfăşura anual, în luna martie, la Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş sau Costeşti, nu va mai fi organizată. Reprezentanţii AJOFM spun că oferta pe această piaţă  este aproape inexistentă.

Locuri foarte puţine pentru femei

„Ca să avem o asemenea bursă era nevoie de cel puţin 200 de locuri de munca vacante pentru femei. Din păcate oferta agenţilor economici argeşeni nu se ridică la acest nivel”, a precizat Mihail Oprescu, director executiv AJOFM Argeş.

Magdalena Dumitrache a fost disponibilizată luna trecută şi spune, din proprie experienţă, că Bursa locurilor de muncă este „mană cerească” pentru şomeri.

„La ultimul job pe care l-am avut, tot prin bursă am ajuns. Sunt şanse mai mari să prinzi un post când stai faţă-n faţă cu  angajatorul. Când eşti disperat, astfel de acţiuni sunt mană cerească. Să sperăm că vor apărea şi ofertele pentru că avem copii de crescut, facturi şi rate de plătit la bănci”, a declarat femeia. 

Rata şomajului în judeţ este în continuă creştere. Pentru lunile martie şi aprilie, 14 societăţi comerciale argeşene au anunţat AJOFM că vor disponibiliza 1.430 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite