Bunurile achiziţionate de Necolaiciuc pentru CFR, îngrijite ca la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunurile cumpărate pe bani grei de fostul director CFR Călători Mihai Necolaiciuc, dispărut din ţară de doi ani şi dat în urmărire internaţională, stau în depozite pentru că nimeni nu

Bunurile cumpărate pe bani grei de fostul director CFR Călători Mihai Necolaiciuc, dispărut din ţară de doi ani şi dat în urmărire internaţională, stau în depozite pentru că nimeni nu are curajul să le folosească, a declarat, ieri, la Iaşi, Constantin Axinia, directorul CFR Călători. "Acestea au o valoare de inventar foarte mare: un hârleţ este trecut cu 100 lei, o pernă - între 300 şi 500 lei, o plapumă - între 800 şi 1.000 lei, o bormaşină care funcţionează un minut - 1.000 lei. În cazul în care personalul CFR foloseşte aceste bunuri, iar ele sunt furate sau deteriorate, contravaloarea lor este reţinută din salariu angajaţilor, conform uzanţelor. De aceea, nimeni nu are curajul să umble cu ele. Stau în depozite ca la muzeu, iar noi le păzim de rugină şi de molii", a spus directorul CFR Călători.

Acesta a arătat că nici nu poate vinde dotările cumpărate de predecesorul său pentru că sunt supraevaluate şi nu le-ar cumpăra nimeni.

"Nu le putem declasifica (scădea valoarea - n.r.) decât dacă sunt uzate, or, nu le foloseşte nimeni. Apoi, gândiţi-vă câte declasificări succesive ar trebui să facem pentru a aduce o pernă - spre exemplu - la valoarea de piaţă de 20 de lei", a adăugat Axinia.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc au fost întocmite 14 dosare penale, legate în special de achiziţiile dubioase din perioada în care conducea Căile Ferate Române. În acest mod, fostul şef al CFR ar fi creat statului prejudicii de sute de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite