Buna Vestire dublează vânzările de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buna Vestire dublează vânzările de peşte
Buna Vestire dublează vânzările de peşte

În ajunul sărbătorii religioase comercianţii abia fac faţă numărului mare de clienţi

Prima zi cu dezlegare la peşte din Postul Paştelui va fi sărbătorită de băcăuani cu şalău, păstrăv, ştiucă şi novac.

Pescăriile din Bacău au fost luate cu asalt de credincioşii ortodocşi dornici să îşi facă aprovizionarea cu peşte pentru sărbătoarea Bunei Vestiri. Conform calendarului ortodox, pe 25 martie, toţi credincioşii care ţin Postul Paştelui au dezlegare la peşte. Cei mai bucuroşi sunt proprietarii de pescării care şi-au dublat cantitatea de peşte scoasă la vânzare, dar şi-au mărit considerabil şi încasările.

Cumpărături minime: 80 lei

Administratorii pescăriilor spun că se aşteptau la o avalanşă de clienţi şi nu şi-au făcut nicio problemă că vor fi afectaţi de criza economică. Mai mult chiar, ei şi-au făcut aprovizionarea pe baza vânzărilor din ceilalţi ani, însă anul crizei le-a adus clienţi mai mulţi.

„Se cumpără foarte mult peşte în aceste zile, dublu faţă de o zi obişnuită. Se preferă peştele fără os, cum e şalăul, ştiuca, păstrăvul, somonul sau novacul. A fost o altă parte, prefer ca peştele să fie proaspăt şi nu congelat", ne-a spussăptămână de foc pentru noi", ne-a declarat Ştefan Nadă, proprietar pescărie. Chiar dacă mâine este ziua cea mare, băcăuanii continuă să îşi facă totuşi aprovizionarea cu peşte, lipsa timpului obligându-i să îşi umple sacoşele pe ultima sută de metri. „Ştiam că va fi aglomerat, dar nu am avut timp până acum să-mi fac aprovizionarea. Pe de  Traian Stoleru, client al uneia din pescăriile din oraş.

„Deocamdată nu simt că este criză. Pot spune chiar că am o uşoară creştere. Zilele acestea nu prea au fost clienţi care să cumpere mai puţin de 80 lei. Am avut persoane care au cumpărat cu sacoşele, câte 30-40 de porţii", ne-a spus Viviana Sandu, vânzătoare la una din pescăriile din oraş.

Singura problemă de care s-au lovit comercianţii de peşte a fost aprovizionarea. Pentru a încărca o maşină cu peşte aceştia pierd zilnic câte 6-8 ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite