Bulgarul prins pe Otopeni cu cocaină în stomac, 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarul Marin Aleksandrov (47 de ani), prins în decembrie 2010, pe Aeroportul Otopeni, cu un kilogram de cocaină în stomac a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

Procesul bulgarului a  fost judecat cu rapiditate de judecătorii bucureşteni. Două instanţe, Tribunalul Bucureşti (25 februarie 2011) şi Curtea de Apel Bucureşti (23 mai 2011) l-au găsit vinovat pe cetăţeanul bulgar de trafic internaţionl de droguri de mare risc. Magistraţii au respins cererile lui Marin Aleksandrov de executare a condamnării în penitenciarele din bulgaria. Traficantul a renunţat să conteste deciziile la Curtea Supremă, iar sentinţa a rămas definitivă.

Cocaină adusă din Republica Dominicană

Bulgarul Marin Aleksandrov a fost prins, pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă, la data de 7 decembrie 2010, după un control cu raze X.  El venea din Republica Dominicană, via Frankfurt, şi călătorea însoţit de o femeie. Agenţii de poliţie au găsit substanţe interzise, motiv pentru care, aceştia au fost supuşi unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henry Coandă.

90 de capsule de droguri

Astfel, în stomacul bărbatului s-au descoperit 90 de capsule de cocaină, în cantitate de aproximativ 10 grame fiecare. Ambii cetăţeni bulgari au fost preluaţi de către poliţiştii D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, în vederea continuării cercetărilor, fiind conduşi la Spitalul de Urgenţă „Floreasca” pentru expertiza de specialitate a capsulelor. Procurorii DIICOT au decis reţinerea lui Marin Aleksandrov şi la 29 decembrie 2010 au decis trimiterea acestuia în stare de judecată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite