Bulgaria şi Grecia, şi mai ieftine la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a atrage clienţii din România, hotelierii bulgari şi eleni au început deja să micşoreze preţurile. Litoralul nostru va fi şi mai pustiu. Numărul românilor care îşi petrec vacanţele în străinătate se înmulţeşte de la an la an. O vacanţă în Bulgaria nu înseamnă doar soare şi plajă, ci şi cumpărături mai ieftine.

Hotelierii din Bulgaria s-au bucurat anul trecut de o „invazie" a turiştilor străini, în special români. Peste 20.000 de vizitatori din România şi-au petrecut, anul trecut, sărbătorile de Paşte în ţara vecină. Cât despre Grecia, reprezentanţii autorităţilor de la Atena prezintă azi, la Bucureşti, oferta completă a acestei ţări, în cadrul unei acţiuni dedicate Zilei Naţionale a Greciei.

Citiţi şi: Nu ne mai permitem vacanţe de peste 500 €

În ceea ce priveşte pachetele turistice de anul acesta din Bulgaria, preţurile vor fi aproximativ similare cu cele de anul trecut sau chiar cu reduceri de până la 10%. Agenţiile de turism au lansat deja ofertele de early booking pentru vacanţa din sezonul de primăvară-vară 2011, iar cei care se grăbesc pot plăti şi cu până la 20% mai puţin, potrivit tour-operatorilor.

2 în 1: relaxare şi shopping

Grecia va oferi facilităţi speciale pentru români în sezonul 2011 Foto: Mircea Păun

image

În medie, pe litoralul bulgăresc, o noapte de cazare costă între 15-30 de euro pe persoană iar pachetele turistice de cinci zile au preţuri cuprinse între 70 şi 300 de euro la cel mai înalt nivel all inclusive. De exemplu, o ofertă pentru trei zile în regim all inclusive, cu cazare la un hotel de trei stele, porneşte de la 77 de euro pentru o persoană. Dacă se optează pentru un hotel de cinci stele, preţurile nu depăşesc 200 de euro.

Pentru un buget mai redus, o vacanţă de Paşte sau 1 Mai la Nisipurile de Aur, binecunoscuta staţiune turistică din Bulgaria, costă de la 15 euro pe noapte pentru o persoană, într-un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus. De asemenea, acestei oferte i se aplică o reducere de 10% pentru rezervările efectuate şi achitate integral până la 1 aprilie 2011, conform „Financiarul".

Turiştii români, însă, preferă vacanţele în Bulgaria şi pentru shopping. „Românii care vin să se relaxeze pe litoralul nostru întotdeauna vizitează şi Varna Mall. Aceştia caută în special promoţiile şi rar pleacă cu mâna goală", spune Antonia Angelova, communication manager al Varna Mall, cel mai mare centru comercial din portul bulgar. De asemenea, Varna Mall este primul centru comercial ce are ca proprietar banca austriacă Raiffeisen. 

15 euro pe noapte este unul dintre cele mai reduse tarife practicate de hotelierii de la Nisipurile de Aur, Bulgaria.

Gratuităţi pentru turiştii cu suzetă

Oferta destinată celor mai tineri dintre turişti va fi lansată de 1 mai  

image

O reţea de agenţii a lansat în România programul „Bebe All Inclusive" pe litoral. Astfel, din vară, hotelurile vor avea pătuţuri speciale pentru bebeluşi, scăunele pentru servit masa, meniu şi băuturi adaptate vârstei, sistem de încălzire a apei, aparat de sterilizare biberoane şi cărucior pentru plimbare. „Este unicul program de vacanţă din România conceput special pentru părinţi, bunici şi copii", a spus Adrian Voican, director general al agenţiei.

Turiştii vor beneficia de aceste facilităţi începând cu data de 1 mai, fără să mai fie nevoiţi să plătească ceva în plus. „Este un program bine gândit pentru că nu mai trebuie să ne cărăm noi cu toate accesoriile", este de părere Irina Gurgu, mama unei fetiţe de opt luni.  Părinţii vor avea de ales între trei oferte.

Primul pachet - „Bebe All Inclusive" se adresează celor care au copii de până în trei ani. „La cererea părinţilor punem în camera de hotel un pătuţ pentru bebeluşi. Dacă doresc să servească masa la restaurant, avem la dispoziţie scaun pentru bebeluş", a precizat Raluca Dumitraşcu, asistent sales manager la Hotel Vega (5 stele), din Mamaia.

Al doilea pachet - „Prichindel", pentru cei care au între 3 şi 7 ani - include pat suplimentar, jumătate din meniul unui adult, sucuri naturale, apă plată şi scăunel special pentru servit masa. Pachetul „Junior" include pat suplimentar şi jumătate din meniul unui adult pentru copiii între 7 şi 14 ani.

Reduceri în vârful de sezon

Pentru acest sezon estival, jumătate din hoteluri anunţă preţuri cu 5-10% mai mici faţă de sezonul estival trecut, însă doar în vârf de sezon. În Costineşti, spre exemplu, o noapte la un hotel de 3 stele va costa 180-190 de lei, faţă de 200 - 210 lei, cât a costat anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite