Numărul românilor care au vizitat Bulgaria în primele 4 luni a crescut cu 80%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul turiştilor români care au vizitat Bulgaria în primele patru luni din 2009 a crescut cu 80% faţă de perioada similară din 2008, conform agenţiei naţionale de turism a ţării, scrie Novinite, citată de NewsIn.

Aneliya Krushkova, şefa agenţiei, a spus că numărul turiştilor din Polonia, Ungaria, Slovenia şi Cehia, a crescut, de asemenea.

Krushkova a spus că nu trebuie să existe îngrijorări în legătură cu sezonul estival, deoarece datele de până acum arată un număr ridicat de rezervări.

Cifra vine în contextul în care, în România, sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat  scăderi,  cu 16,2 %, respectiv 23,1 %, în perioada ianuarie - aprilie 2009, comparativ cu perioada similară a anului 2008, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul turiştilor români care au mers în Bulgaria de Paşte şi 1 Mai a depăşit aşteptările bulgarilor, care se temeau de o scădere a acestui sector din cauza crizei economice.

Directorul Institutului pentru analiză şi evaluare în turism, Rumen Draganov, a spus că, în pofida crizei economice, numărul românilor care şi-au petrecut vacanţa de Paşte sau pe cea de 1 Mai în Bulgaria a fost cu foarte puţin mai mic decât cel de anul trecut.

De altfel toate hotelurile care oferă tratamente balneare au fost rezervate în proporţie de 100% încă din urmă cu o lună, iar turiştii, pe lângă români, greci şi macedoneni, provind şi din germania, Marea Britanie, Spania şi ţările scandinave, a adăugat el.

Şi rezervările pentru sezonul de vară sunt peste aşteptări, a precizat el, estimând că rezultatele vor fi similare celor din 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite