Bugetele de investiţii, tăiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis ieri să elimine fondurile de 10% din bugetele pentru investiţii acordate fiecărui minister în parte la sfârşitul anului.

„Le-am cerut miniştrilor să prezinte până săptămâna viitoare cele 10 proiecte prioritare pe care le au în lucru, cu precădere cele care au termen de finalizare 2010-2011", a declarat ieri premierul Emil Boc. Potrivit proiectului de Ordonanţă de rectificare bugetară, Guvernul va asigura sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene şi va împărţi cea mai mare parte a sumei disponibile la rectificare către Ministerul Mediului, Agriculturii şi Dezvoltării.

Astfel, Ministerul Mediului va primi peste 300 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Dezvoltării va beneficia de 30 de milioane de lei pentru refacerea caselor inundate. Tot prin rectificarea bugetară care va fi aprobată săptămâna viitoare va fi suplimentat bugetul asigurărilor sociale cu 3,8 miliarde de lei pentru a se putea asigura plata pensiilor până la sfârşitul anului, a mai spus premierul Emil Boc.

În plus, Guvernul va acorda 1,9 miliarde de lei pentru achitarea datoriilor din sănătate şi alte 500 de milioane de lei pentru ştergerea unor datorii ale companiilor de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite