Bugete de concedii reduse pentru vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetele de excursii, vacanţe în străinătate şi chiar întâlniri de afaceri sunt afectate de criza economică. 

Ieşirile din ţară au fost frecvente în ultimii ani şi în scop turistic, şi în scop profesional. Pe mulţi dintre arădenii angajaţi peste hotare, declanşarea crizei i-a trimis înapoi doar cu bilet dus.
„Se vede o scădere faţă de anii trecuţi. Cifrele raportate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) indică acum un minus de 30 % în comparaţie cu anii trecuţi. Ca agenţie, trăieşti mai bine dacă prinzi grupuri de persoane care călătoresc în interes de afaceri. Deşi, mai nou, firmele extinse pe mai multe ţări preferă să reducă numărul întâlnirilor şi apelează la videoconferinţe”, a spus Patricia Panait, angajată a unei agenţii de turism din Arad. Franţa, Italia, Spania şi Belgia rămân în topul destinaţiilor alese de arădeni. 

 Se „coc” preţuri mici
Nici partea de turism nu se simte mai bine. Agenţiile ce oferă sejururi în străinătate iau în calcul, alături de hotelurile partenere, pachete la preţ redus.
Astfel, arădenii ar putea găsi resurse pentru a-şi petrece vacanţele în Grecia, Turcia, Italia ori Spania. Până acum, aceste ţări au oferit condiţii net superioare pentru petrecerea vacanţelor, la preţuri mai bune decât cele practicate în ţară.
La fel, pentru arădeni, Ungaria a venit cu o prezentare superioară pentru centrele de agrement şi din punct de vedere al infrastructurii, şi din cel al preţurilor pentru servicii.

Arădenii calculează de două ori
Arădenii susţin că în acest an vor calcula de două ori înainte să-şi facăm planurile pentru vacanţă şi vor pleca unde va fi mai ieftin. “Nu ştiu dacă vom reuşi să strângem ceva bani, însă ne dorim să mergem măcar o săptămână în Croaţia. Am mai fost şi raportul calitate preţ e foarte rezonabil”, a spus Viorica Florea. Alţi arădeni spun însă că vor face un sacrificiu pentru copii şi vor merge la mare cu cortul sau vor sta în gazdă, în satele de vacanţă de lângă staţiuni.

Distanţe şi preţuri
Arădenii care doresc să călătorească în Europa cu autocarul trebuie să ştie că un bilet dus de la Arad până la Paris costă 100 de Euro. În Italia, la Udine, se ajunge cu 80 de Euro, în timp ce preţul unui drum până la Madrid este de 95 de Euro. De asemenea, cei cu bugete mai mici se pot relaxa la ştrandurile termale din Ungaria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite