Bucuria mişcării pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucuria mişcării pentru copii
Bucuria mişcării pentru copii

În Parcul Herăstrău a avut loc a patra ediţie a evenimentului „Arenele de Joacă“, organizat de fosta campioană mondială şi olimpică Gabriela Szabo în cadrul proiectului „Sport pentru viaţă“.Copiii au participat timp de 10 ore la peste 30 de activităţi sportive şi au fost îndrumaţi de foşti campioni precum Otilia Bădescu, Andreea Răducan sau Marian Oprea.

O generaţie care este din ce în ce mai văduvită de orele de sport din programele şcolare are şansa de face sport prin intermediul foştilor campioni. Numai ei ştiu, poate, cât de importantă este pregătirea în spiritul mişcării şi al bucuriei de a face sport atunci când te afli la o vârstă plină de energie.

În cadrul amplului proiect „Sport pentru viaţă”, fosta campioană olimpică şi mondială la atletism, Gabriela Szabo, a organizat sâmbăta trecută cea de-a patra ediţie a evenimentului „Arenele de Joacă”.

Parcul Herăstrău a fost practic transformat într-o mare arenă sportivă pentru cei mici, care au avut ocazia să se întreacă la tenis de masă, badminton, volei, mini-baschet, mini-fotbal şi gimnastică dar şi într-o variantă inedită a celebrului joc Piticot. Nu au lipsit nici întrecerile individuale.

Pe lângă clasicele concursuri de alergare, deliciul copiilor dar şi al părinţilor a fost făcut de probe precum: cursa spate în spate, cursa cu lingura, cursa în trei picioare sau ştafeta cu trambulina.

Vedetele au fost alături de cei mici

Cum, desigur, pentru orice concurs e nevoie de îndrumare şi de pregătire, de acest lucru s-au ocupat foştii campioni. Alături de Gabi Szabo s-au aflat Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă), Diana Oprea (campioană mondială la fitness) Andreea Răducan, Monica Roşu (campioane olimpice la gimnastică) şi Marian Oprea (vice-campion olimpic atletism).

Aceştia au făcut antrenamente cu cei mici pe parcursul întregii zile. Dacă micuţii au fost încântaţi de faptul că au avut ocazia să fie pregătiţi, chiar şi pentru o zi, de către idolii lor, părinţii au fost cel puţin la fel de bucuroşi că au putut fi în preajma unor vedete ale sportului românesc.

Totul s-a încheiat cu „Crosul celor mici şi voinici”, o cursă devenită deja tradiţională în programul „Arenelor de Joacă”. Alergătorii au fost înscrişi la trei categorii de vârstă, 6-8 ani, 9-11 si 11-13 ani, separat băieţi şi fete. Gabriela Szabo i-a aşteptat la final pe cei mai buni dintre viitori atleţi, cu multe premii specifice vârstei. Iar dacă în anii precedenţi această manifestare se desfăşura numai în Bucureşti, din 2009 ea se extinde la nivel naţional.

Ieri a fost rândul copiilor din Câmpina să facă sport alături de Gabi Szabo şi ceilalţi campioni, Bulevardul Central fiind gazda „Arenelor de Joacă”. Evenimentul va mai ajunge în alte două oraşe la finalul acestei săptămâni, sâmbătă la Slatina şi duminică la Târgovişte.

Program „Arenele de Joacă“, 2009

30 mai - Bucureşti, Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle

31 mai - Câmpina, Bulevardul central, La Soldat

6 iunie - Slatina, Bulevardul A.I. Cuza, segmentul de la Fântână până la CEC

7-8 iunie – Târgovişte, Parcul Chindia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite