Bucuria copiilor, ghinionul şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zăpadă din 2009 a îngreunat traficul în Capitală şi pe DN 1. Trei accidente au avut loc în decurs de jumătate de oră pe DN1. Traficul a fost blocat complet din această cauză la Băicoi. Probleme au apărut şi pe DN1A şi DN1B.

Ieri după-amiază a nins viscolit pentru câteva ore bune în Capitală. Deşi stratul de zăpadă nu a fost consistent, traficul a fost o sursă de stres pentru conducătorii auto.

„Văd că maşinile de deszăpezire îşi fac treaba, însă ninsoarea asta m-a prins fără anvelope de iarnă”, a declarat Mircea Mihnea, şofer din Capitală. De prima ninsoare din această iarnă din Bucureşti s-au bucurat însă copiii. Parcurile s-au umplut, ieri după-amiază, de micuţi care se băteau cu bulgări de zăpadă. 

Prima zăpadă şi la Ploieşti

Şi în Ploieşti a nins pentru prima dată în 2009, dar şi în această iarnă. Imediat după orele prânzului au început să cadă primii fulgi de nea, aşa că în Prahova au apărut şi primele accidente spectaculoase. La Valea Călugărească 4 autoturisme s-au ciocnit şi două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pe Drumul Naţional 1, în zona Paralela 45, trei maşini au intrat una în cealaltă. La doar câteva minute distanţă, un alt autoturism s-a răsturnat, la Chiţorani. Toţi cei implicaţi au scăpat cu răni uşoare. Poliţiştii au avertizat însă şoferii să adapteze viteza pe DN1 la condiţiile de trafic.

Pârtii pline în Poiană

Vremea este excelentă pentru schiat în Poiana Braşov. Toate instalaţiile de tranport pe cablu funcţionează, atât telegondola cât şi teleschiul pentru Bradul şi Ruia. „Pârtia Bradul este excelentă, stratul de zăpadă aici este de 70 cm, mai ales că au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă. În Postăvarul zăpada este de 50 cm, iar în Poiana Braşov de 30”, a precizat Dan Lorincz, monitor de schi.

Ger de crapă şinele de tren

Mai multe zone feroviare din judeţul Hunedoara au fost afectate de frigul din ultimele zile. Ieri, în apropiere de nodul feroviar Simeria, şinele de cale ferată au crăpat, însă trenurile nu au avut înârzieri. Circulaţia feroviară spre Arad a fost întreruptă, din cauza unei şine rupte.

Ger în toată ţara

Meteorologii spun că gerul va continua şi în zilele următoare, iar ninsori slabe ar putea cădea numai în zonele nord-estice. Vremea va continua să fie geroasă noaptea şi dimineaţa, când minimele termice ar putea coborî sub -25 de grade în zonele centrale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite