Bucureşti."Visul unei nopţi de vară" şi "Vara pe uliţă" la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti."Visul unei nopţi de vară" şi "Vara pe uliţă" la Muzeul Satului
Bucureşti."Visul unei nopţi de vară" şi "Vara pe uliţă" la Muzeul Satului

Mâine, la Muzeul Satului, se va desfăşura cea de a 10-a ediţie a spectacolului  intitulat generic "Visul unei nopţi de vară", iar tabăra de creaţie "Vara pe uliţă" este în plină desfăşurare.

La spectacolul "Visul unei nopţi de vară" şi dau concursul grupuri artistice de tineri din ţară, precum Compania de artă Studio 24 - CCS Bucureşti, Grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii - CCS Bucureşti, studenţi UNATC, Grupul de teatru Comedianţii - Bacău, dar şi trupe artistice de tineri din Spania, printre care grupul de muzica Raiceiros, grupul de dansuri medievale Tee Kubis din Estonia şi din Turcia grupul de teatru Kare.

"Vara pe uliţă"

În perioada 13 iulie - 8 august, Muzeul Satului găzduieşte programul cultural educativ "Tabăra de creaţi- Vara pe uliţă" care include manifestarea "Curtea Comedianţilor - Atelier European de Artă Medievală, Renascentistă şi Tradiţională".

La tabără participă copii şi tineri cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani, care au posibilitatea de a descoperi în cadrul atelierelor de creaţie meşteşuguri tradiţionale (olărit, modelaj, ouă încondeiate, ţesut-cusut, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, instrumente muzicale, podoabe populare, împletituri, pictură naivă, păpuşi).

De asemenea, ei vor lua parte la atelierele de iniţiere (dansuri, muzică populară, teatru), vor desena şi vor picta coordonaţi de cunoscuţi profesori.

Nu în ultimul rând, cursanţii vor fi incluşi în programele ludice (concursuri teoretice şi practice, spectacole de muzică şi jocuri populare, jocuri ale copilăriei, team-building-uri, expediţie ornitologică, reîntoarcere la natură - grădinărit etc.).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite