Soprana Antoniu a ieşit din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei săptămâni de comă, perfuzii şi medicamente,Amelia Antoniu spune că se simte de parcă s-ar fi născut a doua oară. Soprana şi o altă pacientă, Alice Preda, au fost internate în stare gravă după ce au fost infectate în timpul unor intervenţii chirurgicale făcute la Spitalul CF2. Alice a rămas internată.

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă, a fost externată ieri la ora 13.30, după ce cadrele de la Spitalul Universitar de Urgenţă au constatat că pacienta se află în afara oricărui pericol. Soprana a păşit pentru prima dată afară, după trei săptămâni de spitalizare, ca şi când era pe scenă, la cel mai important rol din viaţa ei. Pentru că mergea greu, fiind slăbită, a fost susţinută de soţul şi de mama sa, care abia îşi puteau stăpâni lacrimile de emoţie.

„Parcă m-am născut a doua oară. Sunt foarte fericită că am scăpat cu bine şi mulţumesc tuturor ochilor care au fost îndreptaţi asupra mea, medicilor şi familiei mele. Să ne gândim cu toţii la Alice care încă mai suferă", a spus cu voce stinsă Amelia, ea neavând voie, încă, să vorbească. „Vă aştept la Operă", a mai spus ea, aproape plângând.

„Pacienta va avea nevoie de un repaos vocal până când specialiştii vor fi siguri că vocea nu-i va fi afectată. Starea ei este foarte bună, nu i se mai administrează antibiotice, dar va trebui să mai vină la controale pentru a i se monitoriza evoluţia", a spus dr Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă (SUUB).Soprana a fost internată pe 20 aprilie la SUUB, în şoc septic, în urma unei intervenţii de cauterizare de col uterin care a avut loc la secţia de ginecologie a Spitalului CF2.

Alice respiră singură doar câteva ore pe zi

O altă pacientă, Alice Preda, a fost adusă în aceeaşi zi în stare gravă, după ce a făcut un serclaj la acelaşi spital, CF2. „La Alice a fost mai grav, ea fiind şi însărcinată în 14 săptămâni. Din cauza infecţiei a trebuit să fie chiuretată şi i-a fost scos şi uterul. Ea nu va mai putea face copii", a mai spus dr. Bogdan Popescu. Alice Preda se află şi acum în stare gravă, respiră singură doar câteva ore pe zi.

Familiile celor două paciente spun că nu sunt mulţumite de rezultatele analizelor. „Analizele soţiei mele făcute la Balş arată că ea nu este infectată cu nimic. Cred că cineva vrea să muşamalizeze cazul", a spus soţul Ameliei, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Familia sopranei nu s-a hotărât dacă şi pe cine va da în judecată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite