Salarii uriaşe pentru şefii din spitalul groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul CF2
Spitalul CF2

Primii cinci oameni responsabili de problemele de îngrijire şi asistenţă medicală din Spitalul CF 2 au lefuri foarte mari. Managerul şi alţi patru directori din Spitalul CF 2 din Capitală au salarii cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei, cu mult peste media retribuţiilor din sistemul sanitar românesc.

Citiţi şi:

Patru şefi de la Spitalul CF 2, demişi

Solista TNO Amelia Antoniu: “Mulţumesc medicilor care m-au salvat”

Fostul manager al Spitalului CF 2 din Bucureşti avea, până săptămâna trecută, când a fost demis, un salariu de 10.000 de lei pe lună. Directorul de cercetare-dezvoltare are o leafă de 6.600 de lei, directorul financiar contabil ia 6.700 de lei, iar directorii administrativ şi de îngrijiri medicale au 5.600 şi, respectiv, 5.100 de lei lunar. Lefurile sunt cu mult peste media salariilor de directori din spitalele româneşti. „Un manager de spital cu peste 400 de paturi, aşa cum este CF 2, are un salariu de 5.000-6.000 de lei pe lună, iar directorii iau în jur de 3.000 de lei", a declarat dr Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor.

Spitalul câştigă din chirii

Potrivit liderului sindical al Spitalului CF 2, dr Denisa Popovici, cei cinci directori sunt responsabili de situaţia în care a ajuns spitalul. Două femei, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani), au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), săptămâna trecută, în stare foarte gravă. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

„Consiliul de Administraţie nu vrea altceva decât să închidă acest spital. Le spun medicilor şi pacienţilor că nu sunt bani de materiale sanitare şi dezinfectanţi. Bani sunt, dar nu e interes", spune dr Denisa Popovici. Mai mult, am aflat că spitalul câştigă numai din venituri proprii (închirieri spaţii comerciale, închirieri spaţii pentru cabinete medicale, servicii medicale cu plată etc.) peste 90.000 de lei pe lună, bani din care
s-ar putea asigura dezinfecţia spitalului pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit liderului sindical Denisa Popovici, dr. Constantin Tănase, care până vinerea trecută a condus Spitalul CF 2 din Bucureşti, a aprobat un proiect în valoare de 300.000 de lei pentru reamenajarea birourilor directorilor, în loc să se asigure că spitalul are tot ce e trebuie.

Cum răspunde fiecare

Potrivit Denisei Popovici, Cristian Codreanu, director administrativ, a încheiat un contract cu o firmă de achiziţii publice, plătită cu 10.000 de lei lunar, în condiţiile în care spitalul are propriul compartiment de achiziţii publice. Simona Florea, director financiar contabil, răspunde de tot bugetul spitalului. Chiar dacă unitatea sanitară are, pe lângă banii primiţi de la Casa de Sănătate, şi venituri proprii de peste 90.000 de lei pe lună, pacienţii sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri materiale sanitare pentru că nu sunt bani. Gabriela Grigore, director îngrijiri medicale, este cea care, potrivit fişei de post, trebuie să se ocupe de dezinfecţia spitalului şi de achiziţia materialelor sanitare.

Contactaţi telefonic de reporterii „Adevărul", directorii Spitalului CF 2 au refuzat să facă declaraţii. „Nu avem ce să comentăm. Dacă vreţi informaţii, vă rugăm să contactaţi biroul de presă de pe lângă Ministerul Transporturilor", a declarat Nicolae Efimov, director interimar.

Scandalul legat de CF2 a izbucnit după ce două paciente operate în această unitate sanitară au ajuns în stare gravă la Spitalul Universitar. Din acest motiv, directorul unităţii şi şefii secţiilor obstetrică- ginecologie, medicală, urologie şi ATI au fost înlocuiţi din funcţie, iar autorităţile încearcă să elucideze împrejurările în care s-au îmbolnăvit cele două femei. Blocul operator al secţiei de Ginecologie a fost închis odată cu declanşarea anchetei.

Salariile din Spitalul CF 2

Manager 9.637
Director medical 8.119
Director cercetare 6.686
Director financiar 6.726
Director administrativ 5.671
Director îngrijiri medicale 5.157
Şef secţie 1.850
Medic primar 2.745
Medic specialist 1.816
Psiholog 1.507
Biolog 1.226
Biochimist 1.064
Asistent-şef 1.671
Asistentă medicală 1.196
Asistentă medicală 904
Infirmieră 881
Îngrijitoare 826

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite