S-au înmulţit hoţii de buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din genţi, buzunare şi locuinţe au fost mai multe în prima jumătate a acestui an, decât în perioada similară a anului trecut.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului General al Poliţiei, hoţiile mărunte, furturile din buzunare şi poşete au crescut cu aproape 10 procente. În creştere, cu peste 17 la sută, au fost furturile din locuinţe.

Furturile din case sunt confirmate şi de creşterea numărului de achiziţii de mijloace de supraveghere. Vânzătorii de astfel de sisteme au inclus în oferte şi aparatură de ultimă generaţie prin care se poate supraveghea perimetrul apărat, din vacanţă, de la orice calculator cu conexiune la internet.

Tot în prima jumătate a anului, Poliţia română raportează o scădere a volumului furturilor de maşini, cu aproape 13 la sută. Spargerile autovehiculelor au fost şi ele mai mici cu 10 procente.

Infracţiunile care au cunoscut o scădere accentuată, cu peste 50 la sută în prima jumătate a acestui an faţă de primele luni ale anului trecut, au fost cele legate de folosirea ilegală a cărţilor de credit şi a cardurilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite