Români răniţi de un funcţionar mexican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loganul izbit de maşina mexicanului are partea dreaptă-spate distrusă şi toate geamurile sparte
Loganul izbit de maşina mexicanului are partea dreaptă-spate distrusă şi toate geamurile sparte

Un angajat de la Ambasada Mexicului a fost implicat ieri într-un accident rutier, la intersecţia Bdul Dacia cu strada Polonă. În urmă cu aproape şase ani, în acelaşi loc, a fost accidentat mortal Teo Peter, basistul trupei Compact, de un angajat al Ambasadei Statelor Unite.

Emmanuel Gutierrez (27 de ani), angajat la departamentul administrativ al instituţiei diplomatice mexicane la Bucureşti, circula ieri, în jurul orei 9.00, pe Bulevardul Dacia cu maşina de la serviciu, un Nissan Almera. La intersecţia cu strada Polonă, a izbit în plin un Logan în care se aflau trei persoane.

Dacia s-a rostogolit, s-a lovit de un stâlp şi s-a oprit în mijlocul intersecţiei. În maşină se aflau trei persoane: şoferul, Puiu Dumitru, care a scăpat fără nicio rană gravă, fiica acestuia în vârstă de 24 de ani, Angela Balint, care s-a lovit la mijloc şi la picioare, şi ginerele său în vârstă de 27 de ani, care a suferit şi el câteva leziuni. Soţii Balint au fost transportaţi la Spitalul Floreasca în stare de conştienţă, iar funcţionarul de la ambasadă a scăpat fără nicio zgârietură.

Jandarmii de la Ambasada Egiptului, situată în apropiere, au fost printre singurele persoane prezente în zonă la acea oră. „Eu eram la post când am auzit o bubuitură foarte puternică. Am sunat repede la 112. Aveau amândoi viteză mare", a povestit unul dintre jandarmi.
Poliţiştii spun că ambii conducători auto au declarat că au trecut pe culoarea verde a semaforului.

„Rămâne să stabilim cine este vinovatul. Am făcut o adresă către Ministerul Afacerilor Externe pentru a stabili dacă funcţionarul are sau nu imunitate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Potrivit Convenţiei de la Viena, a cărei semnatară este şi ţara noastră, membrii personalului administrativ, cum este şi cazul lui Emmanuel Gutierrez, nu beneficiază de imunitate atunci când acţiunile pentru care sunt cercetaţi sunt făcute în afara exercitării funcţiilor lor.

Teo Peter, ucis în acelaşi loc

În intersecţia Bdul Dacia cu str. Polonă, la 4 decembrie 2004, Teo Peter, basistul trupei Compact, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier. Taxiul în care se afla muzicianul a fost acroşat şi aruncat într-un stâlp de un jeep condus de un cetăţean american, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti. Christopher R. Van Goethem a scăpat de acuzaţia de omor după ce a fost judecat în America.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite