VIDEO Răpus imediat ce a devenit român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorul Vitali Mîţu a murit joi seară la sfârşitul unei demonstraţii a triplului campion de K1, Semmy Schilt. Tânărul, născut în Republica Moldova, îşi îndeplinise visul de a obţine cetăţenia română pe 29 septembrie.

Vitali Mîţu (22 de ani), originar din oraşul Şoldăneşti - Republica Moldova, era student în anul III la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi un pasionat de lupte. El a murit joi seară în jurul orei 20.00, în timpul unui antrenament la sala cunoscutului luptător Ciprian Sora.

Sesiunea de kickboxing de joi seară a decurs ca în orice zi normală de antrenament. Mai mulţi luptători au intrat în ring pentru a exersa diferite tactici împreună cu triplul campion mondial de K1, Semmy Schilt.

Luptătorii de la sală spun că Schilt nu lovea adversarii săi din ring, ci doar le para loviturile. Astfel, în prima parte a demonstraţiilor, Semmy Schilt s-a luptat, separat, în sesiuni de câte trei minute, cu trei sportivi de talia sa, şi anume cu Alexandru Sasu, Adrian Teodorescu şi Coco Rus.

Au urmat zece luptători care au intrat în ring, în reprize de câte un minut fiecare. Printre aceştia a fost şi Vitali. Luptătorii de la sală povestesc că s-au făcut două tururi complete, adică cei zece au făcut demonstraţii de luptă de două ori împotriva triplului campion.

Vitali a rămas în picioare până la sfârşitul rundei. În momentul când se pregătea să iasă din ring, acesta s-a clătinat şi s-a sprijinit de unul dintre stâlpii care susţin corzile. S-a lăsat apoi în vine şi a căzut pe o parte.

Colegii săi spun că nu-şi explică motivul pentru care inima luptătorului a cedat, deoarece olandezul nu l-a lovit, ci doar s-a eschivat în ring şi s-a apărat de loviturile sale. Potrivit medicilor de la SMURD veniţi la faţa locului, tânărul a suferit un atac cardio-respirator.

Ipoteze

Din spusele prietenilor săi, Vitali nu lua niciun fel de substanţe anabolizante, ci doar proteine, ca supliment alimentar.

Medicul coordonator al Federaţiei Române de Rugby, Alin Popescu, spune că faptul că folosea proteine nu îi putea afecta cu nimic inima. Acestea sunt nişte suplimente nutritive absolut banale pentru sportivii de performanţă. Este posibil să fi avut afecţiuni congenitale de care nu a ştiut şi le-a dus pe picioare până acum", a explicat medicul.

A murit român

Originar din Republica Moldova, Vitali a venit în Bucureşti acum şapte ani, când s-a înscris la un liceu din Capitală. El locuia în prezent într-unul din căminele din Băneasa ale universităţii SNSPA, împreună cu alţi cinci prieteni de peste Prut.

Colegii lui de cameră povestesc despre luptător că era un băiat foarte cuminte. „Nu a fost niciodată implicat în vren scandal. Era un băiat serios. Nu bea, nu fuma şi ducea o viaţă sportivă. Voia să-şi facă o carieră din sport", îşi aminteşte cu tristeţe Sergiu, care a împărţit aceeaşi cameră cu Vitali de trei ani.

Luptătorul îşi dorea foarte mult să devină român. În urmă cu aproximativ doi ani, el şi-a depus documentele pentru a obţine dubla cetăţenie. La sfârşitul lunii septembrie i s-a împlinit visul - a depus jurământul şi a obţinut certificatul de cetăţenie.

Cadavrul lui Vitali Mîţu a fost dus, vineri seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), unde va rămâne până luni, când i se va face autopsia. „La INML ni s-a spus că nu se poate face acum autopsia din cauza concediilor fără plată şi a alegerilor", a spus Ciprian Sora.

Părinţii au primit tragica veste de la Iulian, prietenul lui Vitali, şi au plecat în grabă spre Consulatul României la Chişinău pentru a obţine viză în regim de urgenţă.

„Luptele erau viaţa lui. Aşa mi-a zis într-o zi. A fost ultima oară când i-am auzit vocea", a spus plângând Ana Mîţu, mama sportivului decedat.

Vitali Mîţu

Data naşterii: 18 septembrie 1987
Locul naşterii: Şoldăneşti, Republica Moldova
Înălţime: 190 cm
Greutate: 83 kg

Semmy Schilt

Data naşterii: 27 octombrie 1973
Locul naşterii: Rotterdam, Olanda
Înălţime: 212 cm
Greutate: 130 kg
Triplu campion K1 (2005, 2006, 2007)
Dublu campion mondial, campion european

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite