Drama sopranei de la Operetă: a vrut să fie mamă, medicii au băgat-o în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana de operetă, Amelia Antoniu, a ajuns în comă de gradul IV din cauza unei bacterii luate din Spitalul CF 2 din Bucureşti. Medicii de la Spitalul Universitar, unde solista Operetei este internată la Terapie Intensivă, nu îndrăznesc să-i acorde mai mult de 3-4% şanse de supravieţuire.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, în comă în urma unei infecţii contractate în spital

O femeie a murit la Focşani după ce a ieşit de la Urgenţe!

Directorul Spitalului CF2, demis de Radu Berceanu

„Dacă scapă, nu ştiu dacă va mai putea cânta sau dansa", spunea, ieri, Paula Antoniu, în timp ce aştepta îndurerată o veste de la medici despre fiica ei, Amelia. Soprana în vârstă de 36 de ani a ajuns marţi-seara în comă de gradul lV la Spitalul Universitar direct de la Spitalul CF 2, unde suferise o intervenţie chirurgicală minoră, de cauterizare a unei răni pe colul uterin. Amelia acceptase operaţia deoarece se pregătea să rămână însărcinată şi urma o serie de proceduri. La scurt timp de la operaţie, femeii i s-a făcut rău.

Au murit după ce medicii le-au trimis acasă

„Se bănuieşte că este vorba despre stafilococ auriu", a explicat Niculae Gamenţ-Antoniu, soţul Ameliei. Bănuiala bărbatului este şi pista pe care merg autorităţile care au demarat imediat o anchetă la sediul Spitalului CF 2. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul instituţiei sanitare la doar câteva ore de la începerea verificărilor. Şi Ministerul Sănătăţii a confirmat că infecţia nozocomială ar putea fi cauza pentru care starea de sănătate a Ameliei s-a înrăutăţit.

În acelaşi timp cu soprana, o altă femeie din spital a prezentat simptome identice. Este vorba despre Alice Preda (35 de ani), despre care se bănuieşte că a fost şi ea infectată cu bacteria intraspitalicească. „Imediat după intervenţia de serclaj, soţiei mele i s-a făcut rău. Nu ni s-a spus nimic până nu am ajuns la Universitar", a spus Gabriel Preda, soţul femeii. Alice Preda era însărcinată în 14 săptămâni, însă după ce a contractat bacteria i s-a făcut chiuretaj, iar marţi i s-a extirpat şi uterul. „Starea ei este foarte gravă, i-au fost afectate toate organele", a mai spus soţul.

image

Paula Antoniu, mama Ameliei, cere ca Spitalul CF 2 să fie închis

Colegii se roagă pentru Amelia

La Teatrul de Operetă, vestea tragediei Ameliei Antoniu a căzut ca un trăsnet, ieri-seară, înainte de spectacolul cu „Romeo şi Julieta" în care soprana ar fi trebuit să joace rolul Doamnei Capulet. Victor Bucur, unul dintre partenerii artistei, a spus că în ultimul spectacol, de la data de 17 aprilie, ea se simţea foarte bine. Amelia Antoniu este una dintre cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala „Mark Twain" Bucureşti şi la „Center Stage" Bucureşti.

„La Operetă toată lumea este şocată. Oamenii plâng şi se roagă pentru ca Dumnezeu să o ajute pe Amelia", a spus Eugenia Mirescu, coordonatoare la Studii literare şi muzicale. „Era căsătorită de doi ani, se înţelegea foarte bine cu soţul ei şi îşi dorea un copil. Dar, pentru că alte două artiste ale noastre, Gabriela Daha şi Mediana Vlad, urmează să nască, Amelia trebuia să mai amâne acest vis al ei, pentru că trebuia să preia rolurile lor", a mai spus Eugenia Mirescu.

Aseară, la închiderea ediţiei, soţul Ameliei a declarat că aşteaptă aprobarea medicilor pentru a o transporta pe solistă la o clinică din Viena. „Starea soţiei mele este un pic mai bună, iar, dacă se stabilizează, mâine plecăm în Austria. Dan Voiculescu ne-a promis că ne va ajuta", a precizat Niculae Gamenţ-Antoniu.

Ce este stafilococul auriu?

Infecţia provocată de stafilococul auriu se manifestă ca o intoxiocaţie acută, care pune viaţa în pericol. Ea începe brusc, la scurt timp după contaminare, şi se manifestă prin febră, greaţă, vărsături, dureri de cap, dureri abdominale, diaree, dureri musculare, dureri în gât. Treptat, infecţia provoacă disfuncţii la mai multe organe, printre care cele mai periclitate sunt cele din aparatul digestiv, sistemul muscular, mucoasele, rinichii, ficatul. De asemenea, poate fi afectat şi sistemul nervos central. De multe ori acest stafilococ este contractat în spitale.

„Nu este foarte grav, însă în condiţiile în care există complicaţii poate fi fatal", a declarat dr. Bogdan Opriţa de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Potrivit fostului director al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB), periodic, fiecare spital este supus unor controale de verificare pentru posibilele infecţii nozocomiale.

„Aceste controale costă foarte mult, motiv pentru care multe unităţi renunţă la aceste verificări. Un singur caz de infecţie este alarmant pentru conducerea spitalului, iar la două cazuri intervine Direcţia de Sănătate Publică pentru măsuri de igienizare şi dezinfecţie", a declarat Adrian Neacşu, fost director al DSPB. „În momentul în care se descoperă o astfel de infecţie se face o sterilizare, care poate duce până la închiderea secţiei şi chiar a spitalului. Trebuie să se caute sursa. Principala cauză este lipsa unei igiene adecvate, dar pot exista şi alte cauze.

Este foarte important ca aceste cazuri să fie raportate şi nu ascunse", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoaie.

image

Unitatea medicală CF 2 este sub anchetă

Secţia Ginecologie de la Spitalul CF 2 a fost închisă

Instituţia sanitară care se află pe Bulevardul Mărăşti din sectorul 1 este, începând de ieri, sub ancheta mai multor autorităţi. Prima măsură a luat-o chiar Ministerul Transporturilor, instituţia care are în administrare Spitalul CF 2, anunţând la scurt timp de la demararea cercetărilor că l-a demis pe directorul spitalului, Constantin Tănase. Tot ieri, secţia de Ginecologie a fost închisă, după ce au fost prelevate probe epidemiologice.

„Să-l demită pe director, pentru că, în loc să dea bani pentru igienizare şi sterilizare, a preferat să mărească parcarea", a spus una dintre asistentele unităţii medicale. Directorul Tănase nu a putut fi însă contactat pentru a comenta acuzaţiile cadrului medical.

Reprezentanţii Spitalului CF 2 exclud însă posibilitatea ca cele două paciente să fi contractat o bacterie din sala de operaţii, motivând că în urmă cu două săptămâni, la Secţia de Maternitate şi Ginecologie şi la blocul operator aferent, s-a făcut o igienizare generală, cu o firmă de specialitate.

„Buletinele de analiză completă au fost în regulă. Şi mirarea noastră este cu atât mai mare, cu cât, această secţie este cea mai modernă din spitalele din România", a declarat Cristian Codreanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR. „Este imposibil ca două persoane care au venit cu două afecţiuni diferite şi care au fost operate la scurt timp una de cealaltă să contracteze aceeaşi bacterie şi să nu fie luată din spitalul unde au fost internate. Să-mi explice medicii această coincidenţă", a spus Paula Antoniu, mama Ameliei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite