Parcarea navetiştilor, 12 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a anunţat că luna aceasta ar trebui să înceapă lucrările la primul sistem de parcare destinat navetiştilor.

Parcarea „inteligentă" de tip „Park&Ride" cu 400 de locuri va fi construită în nordul Capitalei, lângă terminalul Aeroportului Băneasa. Aceasta are rolul de a descongestiona traficul şi de a ajuta navetiştii care, în prezent, îşi lasă maşinile pe bulevarde sau pe străduţe.

Şoferii din afara Bucureştiului trebuie decât să deţină abonament RATB sau Metrorex pentru a demonstra că îşi continuă călătoria către locul de muncă cu mijloacele de transport în comun. Maşinile vor fi parcate cu ajutorul lifturilor sau al rampelor.

„Va avea cinci etaje, iar la parterul imobilului vor fi linii de tramvai si de autobuz. Structura este din oţel şi beton, iar lucrările de amenajare vor dura 18 luni", a mai spus Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a Primariei Municipiului Bucureşti.

Următoarele zone pe care reprezentanţii Primăriei le au în vedere pentru montarea de astfel de sisteme mai sunt Pantelimon, Barajul Dunării şi IMGB. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite