Mielul musulman, pe mesele creştinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre puţinele alimentare musulmane din Capitală, „Halal“, se află la parterul unui bloc de pe Calea Moşilor.

Patronul Isam spune că bucureştenii se înghesuie la alimentara lui, mai ales acum, înaintea Paştelui. Dacă în general clienţii sunt mulţi şi curioşi, săptămâna aceasta, spune patronul, cei care îi trec pragul măcelăriei sunt foarte pretenţioşi.

„În perioada aceasta, înainte de Paştele ortodox, clienţii sunt mult mai numeroşi. Cei mai mulţi comandă produse semipreparate, condimentate însă în stilul nostru", explică sudanezul.

O delicatesă specifică este păstrama de vită „pastirma", dar şi cârnaţii tradiţionali, care se servesc la micul-dejun, numiţi sucuk, preferaţii bucureştenilor. Sudanezul vinde kilogramul de carne de miel puţin peste preţul pieţei, cu 24 de lei cel de miel şi cu 18 lei cel de oaie.

Patronul magazinului ne spune că, la musulmani, sacrificarea acestui animal se face cu rugăciune şi cântec. „Înainte de a-l jertfi, îndreptăm animalul cu capul spre Mecca şi îi facem o slujbă religioasă", spune Isam.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite