Eliberat din ospiciu, un schizofrenic şi-a ucis mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mustan Asan a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 26
Mustan Asan a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 26

Un bărbat în vârstă de 42 de ani care suferă de grave afecţiuni psihice şi-a ucis ieri mama cu mai multe lovituri de cuţit. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Obregia", Mustan Asan fusese internat în aceasta instituţie medicală anul acestă, în perioada 6-10 mai, cu diagnosticul schizofrenie nediferenţiată.

Aceleaşi surse medicale au precizat că medicii psihiatri au semnat externarea pacientului cu o condiţie clară: să urmeze tratamentul şi recomandările. La doar şase luni, Asan este prins de poliţişti şi acuzat că şi-a ucis mama. „Principalul suspect, fiul victimei, a fost prins în apropierea locului în care s-a comis fapta la câteva ore de la comiterea crimei", a spus şeful serviciului omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

Certificat în alb pentru crime

Fapta s-a petrecut într-un bloc din cartierul Berceni din sectorul 4. Vecinii spun că ştiu de problemele psihice ale bărbatului şi că acesta şi-a lovit mama în mai multe ocazii. De asemenea, oamenii au precizat că nu au înţeles niciodată de ce era lăsat de medici să plece acasă de fiecare dată când ajungea la Spitalul „Obregia". „Internarea ambulatorie, adică lăsarea schizofrenicului în grija familiei, este un certificat în alb pentru crime, violuri, tâlhării, pentru că în mintea acestor pacienţi este o lume halucinatorie, imaginativă, haotică şi bolnavă", a declarat ieri, pentru „Adevărul de Seară", psihiatrul Tudorel Butoi. El a adăugat că medicii specialişti care cred că tratarea acestei boli în-afara spitalului nu constituie un pericol pentru public sunt în eroare.

Mai mult, Butoi a accentuat faptul că schizofrenia este o boală aproape imposibil de controlat. „În toată cariera mea nu am întâlnit un om care să se vindece de schizofrenie. Eu susţin internarea sub tratament, supravheghere şi pază pentru aceşti nefericiţi", a conchis Tudorel Butoi.

Alt pacient-criminal „tratat" la „Obregia"

În urmă cu două luni, un alt pacient al Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia" a comis o crimă în Capitală. Cristian Niţulescu a evadat din instituţia medicală special pentru a ajunge la iubita lui ca s-o omoare. Medicii de la „Obregia" au precizat că pacientul criminal, fost subofiţer la Ministerul Apărării Naţionale, avea un comportament bun, îşi lua tratamentul şi socializa cu ceilalţi pacienţi din rezerva în care a fost. A venit voluntar să se interneze şi nu a fost nevoie ca el să stea într-un salon închis. A colaborat  Andreea Dancu

"Lăsarea schizofrenicului în grija familiei, este un certificat în alb pentru crime, violuri, tâlhării"
Tudorel Butoi psihiatru

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite