Ucisă pe zebră de un motociclist drogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Dinu (35 de ani) şi-a pierdut viaţa sâmbătă seară, după ce a fost izbită de o motocicletă condusă cu 120 de kilometri pe oră de Victor Radu (24 de ani). Motociclistul era drogat, iar acum este în spital. Poliţiştii spun că deja avem de-a face cu un fenomen al şoferilor care conduc sub influenţa substanţelor halucinogene.

Bucureşteanca Daniela Dinu a murit pe strada Turda, în faţa blocului în care locuia. Femeia traversa pe trecerea de pietoni când a fost lovită de motociclistul care, potrivit martorilor, venea dinspre Podul Grant şi se îndrepta spre Bulevardul Ion Mihalache. Vina îi aparţine în totalitate motociclistului Victor Radu, pentru că nu i-a acordat prioritate femeii care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni.

„De când nu mai funcţionează ca lumea semafoarele de la zebră, s-au petrecut foarte multe accidente. La ce or mai fi lăsat şi plăcuţa asta cu «Pietoni, traversaţi numai pe culoarea verde»?", a spus Veta Nenciu (51 de ani), locuitor în zonă. Ea a adăugat că de mai bine de un an semafoarele nu mai funcţionează nici măcar pe intermitent. În plus, strada este foarte îngustă, şoferii circulă cu viteză, iar motocicliştii se iau la întrecere.

În urma impactului puternic, victima a murit pe loc şi a fost aruncată de motocicletă mai mult de 30 de metri. „Medicii ajunşi la faţa locului nu au putut face altceva decât să constate decesul", a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). El a mai spus că şi motociclistul a suferit un traumatism cranio-cerebral în urma accidentului şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Elias.

Cercetat pentru ucidere din culpă

Pe forumurile „bikerilor", utilizatori au scris că tânărul consumase substanţe halucinogene înainte de a se urca pe motor, lucru confirmat şi de autorităţi.   

Daniel Piştea, inspector-şef în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, a declarat că tânărul a condus motocicleta sub influenţa stupefiantelor.

„Bărbatului i-au fost prelevate probe de sânge, cât şi de urină, pentru a se stabili exact ce substanţe a consumat. În prezent, el este cercetat pentru ucidere din culpă", a spus Piştea.

El a adăugat că, din 2008 de când avea permisul de conducere, motociclistul a primit mai multe amenzi pentru exces de viteză, iar la sfârşitul anului trecut i-a fost suspendat permisul din acelaşi motiv.

La vânătoare de şoferi drogaţi

Primul control în trafic în ceea ce priveşte consumul de droguri a fost făcut de Poliţia Rutieră Română în luna octombrie a anului trecut în centrul Capitalei şi în preajma campusurilor studenţeşti. În doar o oră, cinci şoferi bucureşteni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost depistaţi la volan sub influenţa drogurilor. Şoferii au rămas fără permis auto şi s-au ales şi cu dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite