Un avion care a decolat de la Bucureşti a aterizat de urgenţă în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion care a decolat de la Bucureşti a aterizat de urgenţă în Turcia
Un avion care a decolat de la Bucureşti a aterizat de urgenţă în Turcia

Un avion avion Boeing 737 care decolase seara trecută din Bucureşti şi se îndrepta spre Tel Aviv a aterizat de urgenţă în pe aeroportul din Istanbul din cauza unei defecţiuni la motor, informează Vocea Israelului.

La bordul aeronavei aparţinând companiei aeriene israeliene El Al se aflau 76 de pasageri, care au fost  fost cazaţi la diverse hoteluri. Dintre aceştia, 75 erau adulţi şi un infant. La bordul aeronav ei se aflau cel mult zece pasageri români.

"A fost o problemă cu unul dintre motoare, iar pilotul a decis să aterizeze pe aeroportul din Istanbul, după care cei 76 de pasageri au fost cazaţi la un hotel", a afirmat Lili Weitzman, directorul general pe România al companiei, citată de NewsIn.

Lili Weitzman a mai spus, pentru adevarul.ro, că avionul a fost verificat înainte ca acesta să decoleze de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti. "Nu au fost nereguli atunci când s-a făcut obişnuita revizie tehnică, înainte de decolare, astfel că aparatul a putut pleca către Tel Aviv. Dacă ar fi apărut probleme la aparat înainte ca acesta să ruleze pe pistă sau la puţin timp după ce a părăsit aeroportul sunt sigură că piloţii ar fi aterizat imediat. Ceea ce este important este că toată lumea este sănătoasă şi că niciun pasager nu a avut nevoie de intervenţia medicilor", a adăugat directorul general al companiei "El Al" în România.

Weitzman a mai precizat că decizia de a se ateriza pe aeroportul din Istanbul a aparţinut piloţilor: "Nu ştim încă ce s-a întâmplat, singura informaţie pe care o avem la această oră este că a existat o defecţiune la un motor. După ce aeronava va fi verificată vom şti, cu siguranţă, de unde a pornit această defecţiune. În acest moment, din Israel, a decolat un avion care va prelua pasagerii de la Istanbul, urmând ca aceştia să ajungă la Tel Aviv. Aeronava este tot a companiei noastre şi va decola din Turcia la ora 14.00".

Avionul a decolat de pe aeroportul Henri Coandă la ora 21.20 şi a avut la bord "cel mult zece pasageri din România", după cum au precizat oficialii companiei "El Al" din ţara noastră.

"Am plecat din Bucureşti ieri seară, cu un avion Boeing 737 aparţinând El Al, care era practic plin. Toată lumea dormea după masă, iar dintr-o dată însoţitoarele de zbor au început să alerge şi să ridice scaunele în poziţie dreaptă. Pilotul a anunţat că era o defecţiune doar la un motor. Aproximativ pe la miezul nopţii am aterizat la Istanbul", a povestit Kiryat Ata, unul dintre pasageri. Acesta a mai spus că a fost trimis un avion ca să îi preia, însă "autorităţile nu i-au permis să aterizeze, aparent din motive de securitate", pasagerii fiind cazaţi la hotel.

Avionul a fost aşteptat pe pistă de maşini de pompieri şi ambulanţe, însă nu a fost necesară intervenţia acestora pentru că toţi pasagerii erau sănătoşi. Aeronava va fi reparată în Turcia, apoi se va întoarce în Israel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite