"Verişoara lui Băsescu", profesoară concediată pentru boli psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Alexandra Zanfirescu a reuşit să ajungă pe scena Galei „Zece pentru România“
Daniela Alexandra Zanfirescu a reuşit să ajungă pe scena Galei „Zece pentru România“

O femeie care s-a recomandat drept verişoara preşedintelui a ridicat în numele acestuia premiul de la Gala „Zece pentru România“. Vecinii Danielei Alexandra Zanfirescu susţin că aceasta este schizofrenică. În 2007 ea a fost dată afară de la Şcoala nr. 86 din Capitală, unde preda muzica.

Prezentatorii Galei „Zece pentru România", organizată de Realitatea TV, au avut parte de o surpriză de proporţii, miercuri seară, la decernarea premiului acordat preşedintelui Traian Băsescu pentru „curajul de a propune cele mai nepopulare măsuri de reformare a statului". 

Imediat după ce Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu, prezentatorii evenimentului, au anunţat că premiul va fi acordat în lipsă, o femeie de vârstă mijlocie a urcat pe scenă. Aceasta a spus că se numeşte Daniela Alexandra Zanfirescu, că este verişoara lui Traian Băsescu şi că a venit să ridice premiul în numele preşedintelui, acesta fiind foarte ocupat.

Citiţi şi:

O falsă verişoară i-a înşfăcat premiul lui Băsescu la „Zece pentru România"

Mihai Tatulici şi-a exprimat mirarea, pentru că nu ştia de existenţa verişoarei lui Traian Băsescu. Deşi în acel moment în sală s-a stârnit rumoare, femeia şi-a continuat netulburată discursul.

„Sunt absolventă de Conservator! Sunt verişoara lui Traian Băsescu şi cred că multă lume din sală mă cunoaşte", a precizat ea. Prezentatorul Mihai Tatulici a întrerupt-o şi a invitat-o să coboare de pe scenă. Femeia a plecat cu tot cu trofeu.

Sebastian Lăzăroiu: „o impostoare"

Consilierul lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, a precizat, la scurt timp după incident, că femeia nu este rudă cu preşedintele.

„Preşedintele nu a mai fost din primul an la «Zece pentru România» şi nu pentru că este o relaţie tensionată între ­preşedinte şi presă. Şi nici nu a trimis pe nimeni în numele lui. Femeia este o impostoare", a spus Lăzăroiu la Realitatea TV, adăugând că apariţia femeii este o farsă a televiziunii pentru creşterea rating-ului.

Invitaţie falsă

Potrivit lui Mihai Tatulici, femeia a pătruns în sală cu ajutorul unei invitaţii falsificate. „Din cele 970 de invitaţii pentru acest eveniment, aproximativ 250 au fost trimise prin fax sau email. Din verificările noastre, aceasta a reuşit să obţină o astfel de invitaţie şi a falsificat-o. Este adevărat că cei de la intrare nu au verificat-o foarte atent", a declarat Tatulici.

De asemenea, susţine Tatulici, femeia a mai participat, în mod asemănător, la alte două ediţii ale Galei „Zece pentru România". Premiul a fost recuperat de reprezentanţii Realitatea TV la scurt timp după ce femeia a părăsit sala. Daniela Alexandra Zanfirescu a fost legitimată şi de jandarmi, la sesizarea reprezentanţilor SPP, însă a fost trimisă acasă fără să primească vreo sancţiune.

Probleme psihice

Foştii vecini ai femeii care s-a recomandat drept verişoara de gradul trei a peşedintelui Traian Băsescu spun despre ea că are probleme psihice grave. „Daniela a locuit până acum vreo trei ani şi jumătate în blocul nostru împreună cu soţul său, Doru. Ambii aveau probleme ­psihice şi ne-au creat destule neajunsuri. Am fost nevoită la un moment dat să cer să li se taie gazele pentru că ne era frică să nu sărim cu toţii în aer", a povestit preşedinta asociaţiei de locatari din blocul 72 de pe strada Ghirlandei din sectorul 6.

Şi-a pierdut casa şi fiul în instanţă

Femeia a mai spus că familia Zanfirescu avea datorii de peste 150 de milioane de lei vechi la întreţinere, bani care au fost plătiţi de surorile Danielei după ce acestea au câştigat apartamentul în instanţă.

„Ei sunt cinci fraţi şi locuiesc în blocul ăsta de când s-au născut. De când au rămas ei doi în casă, au distrus-o. Nu înţeleg cum au fost lăsate două persoane bolnave psihic să se căsătorească şi, ba au mai făcut şi un copil", a mai explicat preşedinta.

Din spusele celorlalţi vecini, Dana s-a judecat cu mai toţi fraţii ei. Surorile au reuşit să câştige locuinţa în care stătea, iar unul dintre fraţii ei a dobândit custodia fiului ei de 14 ani.

„Din câte am înţeles, băieţelul e premiant şi este foarte sănătos. Când stătea cu ­maică-sa era mai zăpăcit, dar cred că din cauza ei. Acum ceva timp Dana l-a dat în judecată şi pe fratele care are grijă de băiatul ei, acuzându-l de pedofilie", susţin vecinii Danielei Zanfirescu.

„Este foarte abilă"

Oamenii spun că până alaltăieri, când a ridicat premiul dedicat preşedintelui statului, nu mai auziseră nimic de femeie.

„Nu m-a surprins atât de tare pentru că o cunosc şi ştiu cât este de abilă. Şi când stătea aici în bloc se îmbrăca foarte elegant, cu pălării, şaluri şi tot felul de accesorii, de ziceai că este, într-adevăr, de viţă nobilă. Chiar dacă este schizofrenică, are o putere de convingere extraordinară. Oricum, ne-am amuzat copios cu toţii când am văzut-o la televizor", a zis unul dintre vecinii Danielei. 

"Preşedintele Traian Băsescu nu a trimis pe nimeni în numele lui. Femeia este o impostoare."
Sebastian Lăzăroiu
consilier prezidenţial

Dată afară de la Şcoala nr. 86 din Capitală

Daniela Alexandra Zanfirescu a predat muzica, timp de 3 ani, la Şcoala nr. 86 din Capitală, ca suplinitor necalificat. La sfârşitul anului 2006, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a declanşat o anchetă împotriva ei, sub bănuiala că nu putea să predea pentru că suferă de afecţiuni psihice.

Câteva luni mai târziu Daniela Alexandra Zanfirescu a fost dată afară. „Tot ce pot să spun în acest moment este că persoana respectivă nu mai este în evidenţele noastre de 3 ani", a declarat inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

A fost la înmormântarea Elenei Băsescu

Falsa verişoară a participat şi la funerariile mamei preşedintelui



Daniela Alexandra Zanfirescu a participat şi la înmormântarea Elenei Băsescu, în luna octombrie, la Cimitirul Central din Constanţa. În fotografiile realizate de „Adevărul de Seară Constanţa", femeia apare în imediata apropiere a familiei prezidenţiale pozând în rudă îndurerată, la slujba de înmormântare de la cimitir. Într-o altă fotografie, femeia şterge candela de pe monumentul funerar. „Eu sunt verişoara preşedintelui Băsescu, iar ea (n.r. - Elena Băsescu) era tuşica mea", le-a spus aceasta reporterilor.

Contactat telefonic, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a spus că nu ştie de existenţa unei verişoare cu acest nume. „Mă surprinde să aud asta. Pe mine nu m-a contactat niciodată această femeie", a spus Mircea Băsescu.

Poveşti cu Mazăre

O persoană cu acelaşi timbru vocal a sunat în urmă cu două luni la Redacţia „Adevărul de Seară Constanţa", prezentându-se drept Daniela Zanfirescu, „verişoara lui Traian Băsescu", şi reclamând că este victima primarului Radu Mazăre, care i-a luat copilul şi îl ţine ostatic. Ea a afirmat atunci că a pierdut custodia în favoarea fostului soţ, iar Radu Mazăre îşi doreşte să-l înfieze pe băiatul despre care ea a spus că de la 13 ani este alcoolic.

„Ştie şi vărul meu Traian Băsescu despre această problemă. M-am văzut cu el astă-vară pe plajă, era cu fratele lui, Mircea, şi când m-a văzut, Traian m-a luat în braţe şi a zis: «Ce faci, verişoara mea?» Apoi a spus lumii de pe plajă că eu sunt verişoara lui".

Deoarece declaraţiile femeii erau aberante, redactorii ADS Constanţa au încheiat discuţia cu aceasta.

"Mă surprinde ce s-a întâmplat. Pe mine nu m-a contactat niciodată această femeie."
Mircea Băsescu
fratele preşedintelui

Falsa verişoară a participat şi la funerariile mamei preşedintelui
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite