Bucureşti: Mama bebeluşului ars a venit să nască la Bucureşti special pentru ca micuţul să fie bine îngrijit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş în vârstă de trei zile, uitat în incubator de o asistentă, a ajuns ieri la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu arsuri grave pe corp. Violeta Dragomir, mama copilului, a venit din Prahova să nască la Bucureşti în speranţa că va primi îngrijire medicală mai bună. "Dacă ştiam ce se va întâmpla năşteam acasă", a spus femeia plângând.

Micuţul a fost la un pas de moarte şi a suportat chinuri groaznice pentru că o asistentă l-a uitat în incubator, la Maternitea "Bucur" din Capitală, acolo unde s-a născut copilul.

Mai citiţi:
Bucureşti:  Bebeluş de numai trei zile, ars în incubator
Timişoara: Discriminare cutremurătoare în cazul bebeluşului rom furat din spital
Iaşi: Stafilococul auriu bântuie la Maternitatea „Cuza Vodă“

“Începând de astăzi asistenta nu mai lucrează la noi în spital. Va fi deschisă o anchetă şi voi propune să fie sancţionată cu desfacerea contractului de muncă”, a spus doctorul Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan”, în subordinea căruia se află şi Maternitatea “Bucur”.

În noaptea când a avut loc incidentul erau de serviciu trei asistente şi un medic de gardă. Neglijenţa asistentei va avea repercusiuni şi asupra colegilor ei, directorul având intenţia să-l sancţioneze şi pe medicul de gardă.

“Se mişca şi plângea pentru că era prea cald, de aceea s-a atins de pereţii încinşi ai incubatorului”

Copilul s-a născut în 11 noiembrie, la termen, la Maternitatea "Bucur", iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost dus la incubator pentru că a făcut icter.

El trebuia să stea sub o lumina specială, maximum 16 ore pe zi, în ture de câte 3-4 ore. Distanţa dintre nou-născut şi lampă trebuie să fie de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate iar asistenta ar fi trebuit să-i schimbe poziţia la fiecare două ore.

“Se pare că nu a făcut nimic din toate aceste lucruri, mai mult, arsurile copilului arată că pereţii incubatorului nu erau protejaţi cu nimic şi, fiind prea încinşi, au provocat răni puternice copilului atunci când acesta s-a atins de pereţi. Cred că se mişca şi plângea pentru că era prea clad, de aceea s-a atins de pereţi”, au spus surse din cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, acolo unde este internat bebeluşul acum.



image

"Dacă ştiam ce se va întâmpla năşteam acasă"

Violeta Dragomir, mama copilului, a venit din Prahova să nască la Bucureşti în speranţa că va primi îngrijire medicală mai bună. "Dacă ştiam ce se va întâmpla năşteam acasă", a spus femeia plângând.

Ea a venit cu două ore mai devreme să-şi viziteze copilul, preferând să aştepte pe holurile Spitalului "Grigore Alexandrescu" să se facă ora 3.00, oră la care se primesc vizite în Secţia de Terapie Intensivă.

Violeta Dragomir, mama bebeluşului, spune că sâmbătă dimineaţă a mers să îl alăpteze şi a constatat că micuţul nu mai era. Femeia a povestit pentru Mediafax că bebeluşul a fost transferat la alt spital pentru că a fost uitat în incubator  de asistenta care ar fi trebuit să aibă grijă de el. "Mi-au spus că e ars şi este internat la alt spital. Nu înţelegeam ce se întâmplă şi de atunci plâng. Îi voi da în judecată pe cei care trebuiau să aibă grijă de copilul meu", a mai spus femeia.  

Asistenta a motivat că a uitat de copil din cauză că trebuia să asite la mai multe naşteri.

Surse din spital spun că asistenta minte. “Ea nu avea cum să participle la naşteri din deoarece lucrează pe secţia de Neonatologie şi nu la sala de naşteri”, au spus surse din spital.

"Pentru a fi operat ep partea stângă, unde este ars, vom folosi grefe de piele de pe partea dreaptă"

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, acolo unde se află internat în acest moment copilul, au spus că bebeluşul a fost adus în stare gravă la Terapie Intensivă.

“Are arsuri pe cap şi pe gât, pe mâna şi piciorul stâng şi pe partea stângă a toracelui L-am echilibrat, copilul a fost adus la terapie intensiva pentru că este în stare de şoc, dar este conştient. Având în vedere că are arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului e posibil ca intervenţia chirurgicală pe care o să o efectuăm să fie o agresiune mai mare decît cea suferit până acum aşa că trebuie să fim siguri că starea îi permite", a spus prof. dr. Dan Enescu.


Citiţi întreaga poveste despre imprudenţa asistentei
în numărul de astăzi din "Adevărul de Seară"

image


Unele cadre medicale spun că asistenta minte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite