Liceele din Capitală, asaltate de provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din toată ţara au început ieri să completeze fişele pentru admiterea la liceu, operaţiune care va dura până pe 24 iunie. Fiecare fişă de admitere are 287 de opţiuni, ceea ce face dificilă completarea ei.

Cea mai mare aglomeraţie de elevi a fost la Şcoala „Sfinţii Voievozi" din Capitală. „Ca să fie siguri că prind un loc în liceele din Bucureşti, părinţii au venit cu fişele deja completate şi a trebuit să vedem dacă au completat bine codurile de la licee", a declarat Victoria Nicolae, preşedinta comisiei de la „Sfinţii Voievozi".

Unii dintre elevii din provincie care vor să înveţe în Capitală au note foarte mari, potrivit lui Ştefan Pacearcă, vicepreşedintele comisiei de admitere din Bucureşti: „Mă refer aici la medii peste 9. Este un elev din Vrancea cu media de admitere 9,99 sau unul din Buzău cu 9,59".

Părinţii elevilor din ţară justifică interesul pentru liceele din Capitală prin faptul că aici sunt mai multe oportunităţi de angajare după absolvire. „La prima opţiune am pus specializarea de turism şi alimentaţie de la Colegiul Economic Hermes, pentru că fiicei mele îi place foarte mult să călătorească. Şi turismul va merge tot timpul, indiferent de vremuri", a spus Ana Matei, mama unei eleve.

Repartizarea computerizată va avea loc la 2 iulie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite