FOTO Amelia Antoniu a revenit pe scenă la cinci luni după ce s-a aflat la un pas de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă „Ion Dacian“, a revenit aseară pe scenă, după ce, în urmă cu cinci luni, a fost la un pas de moarte. Spectacolul „Văduva Veselă“ s-a jucat cu „casa închisă“. Niculae Gamenţ Antoniu, soţul Ameliei, a cumpărat 90 de bilete pentru cei care i-au fost alături sopranei în momentele grele.

Peste 450 de spectatori au venit aseară la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian" pentru a vedea spectacolul „Văduva Veselă", care o are în rol principal pe prim-solista Amelia Antoniu. Soprana, care în urmă cu cinci luni a fost la un pas de moarte după ce a fost infectată cu o bacterie la Spitalul CF2 din Capitală, a venit la spectacol cu o oră înainte de „ridicarea cortinei".

I-a lipsit scena

Un pic emoţionată, dar optimistă şi sigură pe ea că totul va ieşi bine, cântăreaţa nu a vorbit cu nimeni înainte de a urca pe scenă şi s-a dus direct la machiaj. „În ultimele două zile şi-a protejat vocea pentru a interpreta fără niciun fel de probleme. A făcut un antrenament vocal de dimineaţă şi era foarte veselă când a plecat de acasă. I-a lipsit foarte mult scena", povesteşte soţul artistei, Niculae Gamenţ Antoniu.

Admirată de spectatori din străinătate

Primii spectatori au apărut în jurul orei 18.30, cu jumătate de ceas înainte de începerea operetei. Toţi erau nerăbdători să o vadă pe Amelia. „Mi-era dor de ea. Sunt o mare iubitoare de operetă şi nu aş fi pierdut pentru nimic în lume acest spectacol", a spus Iuliana Levent, o spectatoare din judeţul Constanţa.

Secvenţe din spectacolul de aseară, la care soprana a cules ropote de aplauze



Printre cei prezenţi în public au fost şi spectatori din străinătate. „Suntem de câteva zile în Bucureşti. Iubim opereta şi am auzit de acest spectacol, de aceea ne-am dorit să nu-l pierdem. Nu ştiam de tragedia doamnei Amelia Antoniu", a declarat un turist israelian, care a venit la spectacol împreună cu soţia sa. Un alt cuplu, tocmai din California (SUA), a venit aseară să o admire pe soprană.
De altfel, 100 de spectatori prezenţi în sală au fost invitaţi de către familia sopranei.

„Zece bilete le-a primit Amelia de la Operetă, iar restul de 90 le-am cumpărat noi. Au fost mulţi invitaţi, de la prieteni de familie la doctorii care au făcut-o bine pe soţia mea", a mai spus Nicolae Gamenţ Antoniu. În sală a fost prezent şi directorul medical de la Spitalul Universitar, Cătălin Cîrstoiu.

Un buchet de crini şi orhidee de la soţul ei

Amelia a intrat pe scenă la câteva minute de la începerea spectacolului. După ce şi-a cântat aria, a fost aplaudată puternic de toţi cei prezenţi. „Nu şi-a pierdut vocea!", a şoptit o doamnă din primele rânduri către partenerul ei. La sfârşitul operetei, care a durat aproximativ trei ore, Amelia a primit multe flori de la cei prezenţi în sală.

Soţul ei i-a oferit un buchet mare de crini şi de orhidee. Stagiunea de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian" a început miercuri, cu spectacolul „Romeo şi Julieta", şi continuă astăzi cu spectacolul „Contesa Maritza", de la ora 19.00. Joia viitoare se va juca „Voievodul Ţiganilor".

Povestea piesei

image



O petrecere de aniversare pentru conducătorul statului imaginar Marşovia este în plină desfăşurare. Bogata Sonia este înconjurată de pretendenţi, spre disperarea baronului Popoff, diplomat al ţării Marşovia, care se teme că aceasta va ruina ţara dacă se va căsători cu un străin.

După multe intrigi, Sonia anunţă că s-a logodit cu un francez, spre disperarea prinţului Danilo, ministrul de Finanţe, care o iubeşte. La sfârşit, acesta îi mărturiseşte Soniei sentimentele sale, descoperind că totul nu a fost decât o minciună şi că iubita sa îi împărtăşeşte sentimentele.

A văzut moartea cu ochii

image

Amelia a fost internată timp de o lună



Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian", a fost la un pas de moarte la 20 aprilie. Tânăra se internase la secţia de ginecologie a Spitalului CF2 din Capitală pentru o simplă intervenţie de cauterizare de col uterin. La numai o zi de la operaţie, starea artistei s-a agravat. Pentru că a intrat în şoc septic, Amelia a fost transferată la Spitalul Universitar unde a rămas internată timp de o lună de zile.

Aici, o echipă de medici s-a luptat pentru viaţa femeii. După cinci zile de la externarea din Spitalul Universitar, Amelia s-a îmbolnăvit iar. De data aceasta ea a ajuns cu febră mare şi cu dureri la nivelul rinichilor şi plămânilor la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş" din Capitală.

Niciun vinovat

În urma acestei poveşti au fost sancţionaţi doar doi medici de la Spitalul CF2. Aceştia au primit o penalizare de 10% din salariu timp de o lună de zile. Potrivit raportului făcut de echipa de control a Ministerului Transporturilor, planul de supraveghere a infecţiilor a fost depus la cabinetul managerului, însă nu a fost aprobat.

Mai mult, nu s-a putut identifica existenţa unui ghid de prevenire a infecţiilor nosocomiale, iar dezinfectantele lipseau sau erau în cantităţi minime. Potrivit raportului, directorul adminstrativ şi directorul financiar-contabil nu au pus la dispoziţie dezinfectantul necesar, invocându-se lipsa fondurilor, deşi în timpul controlului a rezultat că existau în cont sumele necesare.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite