Încă un bebeluş ars la Giuleşti a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul pruncilor morţi în urma incendiului produs luna trecută la Maternitatea Giuleşti a ajuns la şase. Bebeluşul decedat ieri se afla în stare critică, fusese resuscitat de două ori şi era singurul intubat din ultimii şase supravieţuitori ai tragediei.

„Medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viaţa. Este însă o performanţă că s-a ajuns la 27 de zile de supravieţuire, dacă ţinem cont de faptul că erau prematuri şi că au suferit arsuri atât de grave", a declarat medicul Dan Enescu, directorul Spitalului „ Grigore Alexandrescu", cel care îi are în îngrijire pe sugari.

Bebeluşul a fost adus la „Grigore Alexandrescu" având arsuri pe 40 - 50 % din suprafaţa corpului, pe căile respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. Leziunile de suprafaţă au fost rezolvate la Spitalul „Grigore Alexandrescu", dar medicii s-au dovedit neputincioşi în privinţa leziunilor profunde pulmonare şi renale, care i-au fost fatale micuţului, deşi s-au făcut eforturi speciale pentru tratarea acestora, a explicat Enescu.

Medicii sunt mai optimişti în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi cinci sugari, internaţi la Terapie Intensivă. Tegumentele lor au fost vindecate, a declarat ieri Dan Enescu, starea lor este „stabilă spre bună", fiecare dintre bebeluşi având acum în jur de două kilograme.

11 bebeluşi au fost afectaţi de incendiul izbucnit la 16 august la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti. Trei dintre ei au murit pe loc, iar ceilalţi au fost transferaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

Potrivit anchetatorilor, incendiul a fost provocat de o improvizaţie la instalaţia de aer condiţionat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar în care au fost învinuite până acum trei persoane.

Asistenta Florentina Cârstea, cea care a lipsit aproximativ 20 de minute de lângă copiii pe care trebuia să-i supravegheze continuu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Adrian Toma, şeful secţiei Neonatologie, şi Vasile Dima, şeful Serviciului Tehnic, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite