Încă două staţii de metrou în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex va inaugura, în vara anului viitor, două noi staţii de metrou, Pajura şi Parc Bazilescu, în prelungirea Magistralei 4 Gara de Nord -1 Mai. Staţiile, a căror construcţie a început în urmă cu 20 de ani, vor fi dotate cu lifturi, cititoare de carduri Activ şi cartele Metrorex, dar şi cu ecrane ce vor afişa intervalul de succedare a trenurilor.

Metrourile vor parcurge distanţa dintre Gara de Nord şi Parcul Bazilescu în 12 minute. „Lucrările sunt aproape gata, acum se lucrează la amenajarea interiorului, la instalaţii, iar dacă nu ne dă peste cap planurile vreo licitaţie, în iunie inaugurăm staţiile", a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Licitaţiile se vor face pentru a se stabili furnizorii care vor „mobila" staţia, contra sumei de 75 de milioane de euro, bani pe care Metrorex susţine că-i are deja. Deşi schiţa prevede ca Magistrala 4 să se termine cu staţiile Laminorului şi Zarea, directorul Metrorex spune că lucrările nu se vor termina acolo, ci undeva în zona Lacului Străuleşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite