Hoţii de fier vechi au ţinut trenurile pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe trenuri au avut întârzieri, iar altele au fost anulate ieri-dimineaţă după ce hoţii au sustras cablurile de la sistemul de semnalizare de pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura.

Defecţiunea, care a fost remediată după câteva ore, a dat însă peste cap programul de plecare şi sosire al tuturor trenurilor din Gara de Nord. Călătorii care urmau să plece ieri au stat cu ochii aţintiţi pe tabela care anunţa întârzieri de zeci de minute.

Primele probleme au fost semnalate la trenurile care soseau sau plecau dinspre sau spre Constanţa şi Galaţi, iar şapte trenuri spre Piteşti, Târgovişte, Titu şi Constanţa au fost anulate de Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA. La ghişeul de informaţii a fost cea mai mare agitaţie.

"Vreau să ajung la Titu, iar trenul a fost reprogramat peste două ore. Nu am ce face decât să aştept. Am fost ceferist, însă pe vremea mea nu se întâmpla aşa ceva", a declarat Marin Ilie. Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor de la Transporturi Feroviare care au deschis o anchetă pentru depistarea hoţilor care au tăiat opt cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au vrut  să fure 20 de metri de cablu.

„Este pentru prima dată când se produce un furt în acea zonă. Hoţii nu au apucat să plece cu cablurile, dar în general de vină sunt şi centrele de fier vechi care acceptă să le cumpere", a spus inspectorul Nicuşor Niculae de la Poliţia Transporturi Feroviare Gara de Nord. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite