Biserica se ceartă cu enoriaşii pe un părculeţ din Bucureşti - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica se ceartă cu enoriaşii pe un părculeţ din Bucureşti - Revista presei interne
Biserica se ceartă cu enoriaşii pe un părculeţ din Bucureşti - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre conflictul dintre Biserică şi enoriaşi pentru un spaţiu, emigrarea unor foşti întreprinzători sau portretul lui Alexandru Andrieş. Printre alte subiecte, unul din patru români este obez, iar Rachel Weisz a început filmările la Studiourile MediaPro.


Biserica se ceartă cu enoriaşii pe un părculeţ din Bucureşti.

O comunitate din nouă blocuri din sectorul 3 dă în judecată primăria pentru că a permis construcţia unui locaş de cult pe unicul spaţiu verde dintre blocuri. Primăria susţine ca are acordul unor preşedinţi de bloc, iar biserica îi bănuieşte pe contestatari că sunt de altă religie. Acesta este cel mai recent scandal generat in Bucureşti pe tema construirii de biserici. Sectorul 3 s-a detaşat net în ultimii ani între celelalte primării, prin autorizarea unui număr mare de biserici, cele mai multe construite pe petice de pământ rămase libere între blocuri sau în parcuri, scrie Evenimentul Zilei.

Au emigrat după ce au dat faliment. Soţilor Adrian şi Simona C. criza financiară aproape le-a distrus viaţa. Firma lor de instalaţii şi amenajări interioare, deschisă în 2006, a falimentat la sfârşitul anului trecut. Cei doi şi-au pierdut casa, maşina, dar şi ţara.  Acum trei ani, Adrian C. era director într-un mare centru comercial din Bucureşti. Lucra acolo împreună cu soţia sa Simona, care era şi membră a Corului Madrigal. Câştigau bine, suficient pentru a le oferi celor doi băieţi pe care îi au, de 10, respectiv 6 ani, tot ce le trebuie. Voiau însă să înceapă propria afacere, să se îngrijească de ceva al lor, potrivit Cotidianul.

Omul zilei: Alexandru Andrieş. Admiratorii şi prietenii lui Alexandru Andrieş au parte astăzi, la ora 18:00, de o dublă lansare în Ceainăria Cărtureşti, sub forma unui disc cu 18 piese noi, intitulat "Petală" - disponibil atât pe suport CD, cât şi sub formă de LP Vinyl pentru audiofili - însoţit şi ilustrat de un album de artă fotografică apărut la Editura Vellant. Cea de-a doua surpriză constă într-un volum intitulat "Desen şi arhitectură", fiind în egală măsură un ghid în desen şi o excursie prin memoria anilor de studenţie şi ucenicie din timpul regimului comunist, notează Jurnalul Naţional.

Unul din patru români e obez.
În România, o persoană din patru este obeză, iar una din două are probleme cu greutatea, potrivit ultimelor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Specialiştii atrag atenţia că numărul adolescenţilor care sunt obezi este în creştere, iar junk food-ul, lipsa de mişcare, mirajul computerului şi statul prelungit la televizor au dus la apariţia kilogramelor în plus, atât la copii, cât şi la adulţi. Nutriţioniştii spun că din alimentaţia sănătoasă nu trebuie să lipsească fructe, legume şi carne cât mai slabă, informează Gândul.

Rachel Weisz a început filmările la Studiourile MediaPro. Actriţa britanică Rachel Weisz a ajuns în România şi a început, luni, la Studiourile MediaPro din Buftea, filmările la drama “The Whistleblower”, în regia lui Larysa Kondracki, în care vor mai juca Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, informează MediaPro. Scenariul, semnat de Kondracki şi Eilis Kirwan, se bazează pe o poveste adevarată, cea a lui Kathryn Bolkovac, o poliţistă din SUA, care pleacă, în 1999, într-o misiune de menţinere a păcii în Bosnia. Situaţia se complică în momentul în care Kathryn descoperă că în reţelele de trafic uman din zonă sunt implicaţi chiar oficiali ai ONU, potrivit Gardianul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite