Bilete de tren de la automat în Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile sisteme de vânzare a biletelor vor elimina, treptat, cozile de la ghişee
Noile sisteme de vânzare a biletelor vor elimina, treptat, cozile de la ghişee

CFR Călători inaugurează astăzi un sistem-pilot de vânzare a biletelor de tren prin două automate instalate în Gara de Nord. Potrivit Ministerului Transporturilor, noul program, denumit xSellKiosk, se aplică legitimaţiilor de călătorie în trafic intern şi va fi folosit de către călători prin intermediul unui touch-screen (atingerea ecranului n.r.).

Automatele se pot utiliza pentru plata biletelor doar cu cardul. "Deocamdată va funcţiona doar plata prin card. După o perioadă de testare a reacţiei oamenilor, vom introduce şi plata cu bancnote", a explicat, ieri, Adrian Vlaicu, directorul de marketing al CFR Călători.

Citiţi şi:

Criteriile de disponibilizare a angajaţilor de la Regionala CFR Timişoara

El a adăugat că maşinăria va oferi călătorilor toate informaţiile şi aplicaţiile de care au nevoie: rezervarea locurilor, orele de plecare şi sosire a trenurilor, tipărirea detaliilor despre călătorie.

Prima etapă a sistemului-pilot va dura trei săptămâni, după care programul va fi extins cu alte zece automate de vânzare a legitimaţiilor şi în alte în staţii CFR reşedinţă de judeţ. În gări mai mici şi în halte, unde vânzarea biletelor  nu este asigurată non-stop, serviciul permanent al automatele va ajunge tot în cursul acestui an. 

Tot în cea de-a doua etapă, adică după jumătatea a doua a acestui an, este prevăzut ca sistemul să aibă opţiunea de plată şi în numerar.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite