Autobuzul care a făcut ocolul lumii de 30 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai umblat mijloc de transport în comun din Capitală are la bord 1.204.480 de kilometri, de 30 de ori mai mult decât lungimea Ecuatorului.

Vehiculul RATB-ului, un DAF vechi de 12 ani, circulă între Ştrandul Străuleşti şi Gara de Nord, pe linia 205, şi a fost fabricat în 1997, în Spania.

„Teoretic, un astfel de autobuz trebuie să parcurgă 800.000 de kilometri şi apoi să fie casat. Este însă perfect funcţional şi a primit avizul de a circula în Bucureşti", a declarat şeful Autobazei Nord, Ovidiu Georgescu.

Autobuzul care parcurge 200 de kilometri zilnic a costat 130.000 de euro. „A trecut prin mâinile a peste zece şoferi. Oricum, autobuzul este vechi şi va ajunge la casat mai repede decât altele. În rest, este foarte rezistent", a mai spus şeful autobazei.

Deşi vechi, autobuzul nu duce lipsă de clienţi. „Cu toate că circul foarte des pe acest traseu, nu am ştiut că are atâţia kilometri. Am remarcat însă că este mai zgomotos decât celelalte", a spus Adriana Banea (40 de ani).

Şeful biroului de presă al RATB, Mihai Vlădărău, a declarat că autobuzul circulă într-un anumit interval în funcţie de solicitări şi că în cei 12 ani nu a fost nevoie să i se schimbe motorul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite