VIDEO Agresorul nepoatei lui Mitrea, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Mitrea (23 de ani), fiica fratelui politicianului Miron Mitrea, a fost jefuită în urmă cu două luni, la data de 15 februarie, chiar în scara blocului unde locuieşte, din sectorul 1. Ieri-dimineaţă, poliţiştii de la Investigaţii Criminale de la Secţia 4 i-au percheziţionat garsoniera, dar nu au găsit nimic incriminator. El a fost adus la secţie şi a fost recunoscut de victimă.

Tânăra, care este avocat la Baroul Bucureşti, a fost atacată în jurul orei 19.00 de Daniel Răducanu, un recidivist în vârstă de 26 de ani.
În momentul în care femeia a intrat în scară, agresorul s-a furişat după ea înainte să se închidă uşa şi i-a smuls sacoşa cu documente din mână.

Supărat că nu a găsit nimic de valoare, tâlharul a început să o lovească în cap şi în burtă cu pumnii şi cu picioarele. Apoi a scos un cuţit şi i-a tăiat breteaua de la geantă, moment în care a rănit-o şi pe femeie, provocându-i o rană la nivelul burţii.

Maria Mitrea a încercat să riposteze şi a strigat după ajutor. O vecină din bloc, care ieşise cu câteva secunde înainte din scară să se plimbe cu câinele a auzit-o şi s-a întors repede să o ajute. A fost prea târziu însă, pentru că atacatorul a fugit cu tot cu geantă.

El a reuşit să-i fure banii şi un telefon, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.000 de lei. Bărbatul a aruncat geanta goală la câteva scări distanţă şi a vândut telefonul mobil cu 50 de lei unui prieten din cartierul Chitila, unde locuieşte împreună cu încă 12 rude într-o garsonieră. Oamenii legii au aflat de schimbul făcut de hoţ, şi au reuşit astfel să dea de urma lui. 

Agresorul este Recidivist

Daniel Răducanu nu este la prima abatere. El a fost arestat în urmă cu trei ani pentru trafic de heroină şi a fost eliberat la data de 2 februarie, cu doar două săptămâni înainte de comiterea faptei.

„El mai are de săvârşit încă nouă luni de la ultima condamnare care se vor aduna la această pedeapsă. Pentru fapta sa riscă să stea după gratii de la 5 la 20 de ani. Bărbatul este dependent de heroină şi probabil acest lucru l-a determinat să acţioneze agresiv", a declarat, pentru „Adevărul", şeful Secţiei 4, comisarul Stan Cristian Ionuţ. Vecinii Mariei Mitrea de pe strada Iani Buzoiani susţin că zona este liniştită şi nu au loc astfel de incidente foarte des.

„Este posibil să fie o răzbunare politică pentru că hoţul a aşteptat-o după colţ şi a atacat-o direct pe ea. Putea să încerce să o tâlhărească pe soţia mea, care doar ce ieşise din scară", susţine Dorin Pătraşcu, unul dintre vecini.

Contactată de reporterii „Adevărul", tânăra avocat nu a dorit să comenteze incidentul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite