VIDEO 1.000 de lei amendă dacă baţi copilul altuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovinica Dinu (62 de ani), guvernanta care a lovit în luna iunie a anului trecut o fetiţă în vârstă de doi ani de care trebuia să aibă grijă, a fost condamnată penal de Judecătoria Sectorului 6.

Instanţa a hotărât în urmă cu două zile că îngrijitoarea trebuie să plătească o amendă penală de 1.000 de lei, daune morale către familia fetiţei în valoare de 1.000 de lei şi să acopere cheltuielile de judecată către stat, 150 de lei.

Această decizie este o premieră în sistemul judiciar din ţara noastră, fiind primul caz în care o bonă este condamnată penal, susţine avocata familiei Olteanu, Georgiana Teodorescu de la „Chiuariu & Associates".

Lovinica Dinu a fost deferită justiţiei în luna aprilie a acestui an, fiind acuzată de lovire şi alte violenţe. Faptele femeii au fost demonstrate în instanţă printr-o înregistrare audio-video, făcută de Irina Olteanu, mama micuţei, la data de 30 iunie 2009, în care se vedea clar cum guvernanta lovea copila.

„Este foarte bine cum a procedat mama micuţei, înregistrând-o pe bonă, mai ales că partea vătămată, adică fetiţa, nu a putut fi audiată în instanţă. Înregistrarea a fost proba decisivă care a determinat hotărârea judecătorească", a declarat ieri, pentru „Adevărul", Georgiana Teodorescu.

Mama Evei s-a decis să înregistreze şedinţele bonei după ce a observat că micuţa plângea de fiecare dată când apărea guvernanta. Irina Olteanu a apelat atunci la un psiholog care i-a confirmat faptul că fetiţa este maltratată. 

Premiera in Romania - proba video o condamna pe bona batausa! pe www.crimetime.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite