Bucureştenii îşi lasă CNP-ul pe uşi, de frica amenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima zi de recensământ este luni, 31 octombrie
Ultima zi de recensământ este luni, 31 octombrie

De teama amenzilor, bucureştenii îşi lasă Codul Numeric Personal (CNP) scris pe uşă, când pleacă la muncă, a declarat Ştefan Trică, directorul Direcţiei de Statistică şi recensământul populaţiei, din cadrul Institutului Naţional de Statistică (INS).

"Unii bucureşteni pleacă la serviciu şi îşi scriu acum CNP-ul pe uşi, de unde acum câteva zile nu vroiau să-l declare", a spus Ştefan Trică.

Vergil Voineagu, şeful INS, a anunţat miercuri că vor fi amendaţi toţi cei care refuză să-şi dea CNP-ul. Persoanele pe la care au trecut deja recenzorii, dar nu au oferit CNP-ul, vor fi sunate de operatori şi vizitate pentru completarea acestei rubrici din formularul de recensământ. Dacă nu vor mai fi găsiţi, chiar din motive obiective (au plecat în străinătate), a spus Voineagu, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei, aşa cum spune legea.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, a fost chemat la Guvern pentru a prezenta în şedinţa de miercuri explicaţii privind problemele apărute în derularea recensământului şi a fost ameninţat de premierul Emil Boc cu demiterea dacă situaţia nu e remediată, au declarat surse oficiale pentru agenţia Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite