Bucureştenii plătesc 500.000 de euro în locul doctorului Ciomu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii plătesc 500.000 de euro în locul doctorului Ciomu
Bucureştenii plătesc 500.000 de euro în locul doctorului Ciomu

Bucureştenii vor plăti timp de trei ani despăgubiri de 500.000 de euro pentru greşeala medicului Naum Ciomu. Execuţia este îndreptată împotriva Spitalului „Burghele“, întrucât fostul medic nu poate acoperi despăgubirile.

Citiţi şi:
Ciomu trebuie să-i plătească victimei sale 500.000 de euro
Primăria va strânge bani pentru Ciomu

Timişoara: Medici din Banat acuzaţi că şi-au omorât pacienţii (VIDEO)

Directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a declarat, ieri, pentru „Adevărul“, că execuţia este îndreptată împotriva Spitalului „Burghele“, întrucât medicul Ciomu nu poate acoperi despăgubirile.

Cum spitalele din Capitală au fost preluate la iniţiativa edilului-şef, Sorin Oprescu, de la Ministerul Sănătăţii la municipalitate, sumele vor fi plătite din bugetul local.

Prin preluarea spitalului de către primărie, vom suporta despăgubirile. Suma este de 500.000 de euro, însă hotărârea nu este definitivă. Dacă va rămâne această sumă, în acest an vor fi plătiţi 200.000 de euro şi în următorii ani restul până la 500.000 de euro“, a explicat Savu.

El a adăugat că banii vor fi recuperaţi de către Administraţia Spitalelor de la Naum Ciomu, în instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat anul trecut pe doctor să plătească daune pacientului Ion Jiga, împreună cu Spitalul „Theodor Burghele“. Medicul a lăsat infirm un pacient în 2004, fiind acuzat de vătămare corporală gravă din culpă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite