Buciumaşii vor da tonul pe 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Artiştii populari din Vrancea vor da pe 1 Decembrie tonul manifestărilor de la Alba Iulia. La eveniment sunt aşteptate formaţii de muzică şi dans popular din toată ţara, însă doar

 Artiştii populari din Vrancea vor da pe 1 Decembrie tonul manifestărilor de la Alba Iulia. La eveniment sunt aşteptate formaţii de muzică şi dans popular din toată ţara, însă doar buciumaşii din Spulber vor cânta în deschidere.

“Cei 15 bărbaţi trecuţi de prima tinereţe vor încânta publicul cu sunetul buciumelor, care par vrăjite, fiind confecţionate de mâinile lor”, a declarat Paraschiv Usturoi, şeful Direcţiei de Cultură Vrancea. Buciumaşii din Spulber au deschis şi anul trecut manifestările din Alba Iulia.

Pe scenă va mai urca şi ansamblul de dansatori “Chipăruşul” din Nereju. Aceştia au reputaţia de a fi „iuţi precum chiperul”, după cum îi descria sociologul Dimitrie Gusti. Sufletul acestui ansamblu este Ştefan Harabagiu, un bărbat trecut de 70 de ani care cîntă şi dansează de jumătate de secol.

De-a lungul carierei, acesta a adunat mai multe premii, inclusiv la competiţiile internaţionale. La sărbătoarea oraşului Marii Uniri mai este invitată şi Alina Gogoriţă, o fată din Nistoreşti a cărei voce a încîntat publicul şi anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite