Bubuitura de la Comăneşti, un mister nedezlegat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru zile, autorităţile băcăuane încearcă să determine cauza unui zgomot extrem de puternic, care s-a auzit în mai multe localităţi ale judeţului. Cum căutările nu au condus la nicio

De patru zile, autorităţile băcăuane încearcă să determine cauza unui zgomot extrem de puternic, care s-a auzit în mai multe localităţi ale judeţului. Cum căutările nu au condus la nicio concluzie, cea mai probabilă explicaţie ar rămâne dezintegrarea unui meteorit undeva, în zona oraşului Comăneşti, deasupra solului.
Bubuitura a fost auzită joi, în jurul orei 9.15, în zona oraşelor Moineşti şi Comăneşti, însă autorităţile nu au reuşit să explice ce anume a provocat zgomotul.
La început a fost luată în considerare varianta unei explozii controlate la o mină, însă aceasta a fost infirmată, deoarece nicio exploatare minieră nu avea programată vreo lucrare de acest fel. "Am verificat şi la Exploatarea Minieră, la Exploatarea Petrolieră, însă nu au avut niciun incident.
Astfel de situaţii au mai fost când un avion puternic a depăşit un anumit plafon de înălţime şi s-a produs ceea ce se numeşte bang sonic", a declarat comisar Gelu Margina, adjunctul şefului Poliţiei Moineşti. Însă nici unitatea militară de aviaţie din Bacău nu a semnalat vreun incident.
Căutările au fost intensificate după ce poliţia a aflat de la localnici că pe un versant se vede fum. "A fost o echipă până acolo, dar nu s-a găsit nimic. Nu putem să ne pronunţăm asupra unei eventuale cauze, pentru că pe sol nu sunt urme", a declarat comisarul Mircea Chiriac, şeful Poliţiei Comăneşti. Primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron, a precizat că o echipă specială a poliţiei comunitare investighează situaţia pentru a încerca să determine ce anume a cauzat zgomotul misterios. Autorităţile au cercetat întreaga zonă chiar şi cu ajutorul unui elicopter, însă nu au reuşit să afle ce anume a cauzat zgomotul auzit pe o rază de zeci de kilometri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite