Al patrulea ministru al guvernului Brown demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hazel Blears, ministrul britanic pentru comunităţi din cabinetul britanic, a anunţat miercuri că demisionează. El este deja al patrulea ministru care renunţă la funcţie în ultimele 24 de ore ca urmare a scandalului deconturilor.

"L-am anunţat astăzi pe premier că voi demisiona", a spus Blears, acuzată în scandalul deconturilor pentru deputaţi şi miniştri.

Blears şi-a anunţat demisia cu puţin înainte de întrebările săptămânale din Camera Comunelor, când deputaţii urmează să-l confrunte pe premier cu problema demisiilor în lanţ.

Brown a spus că înţelege şi respectă decizia lui Blears, subliniind că ea a avut "o contribuţie excepţională la viaţa publică", potrivit Downing Street.

Ministrul de interne Jacqui Smith a confirmat implicit miercuri pentru Sky News că va demisiona cu ocazia unei viitoare remanieri, în timp ce alţi doi miniştri au spus că sunt şi ei pe punctul de a pleca.

O amplă remaniere a guvernului laburist este aşteptată după probabila înfrângere a laburiştilor la alegerile europene şi locale care vor avea loc joi.

Ministrul de finanţe, Alistair Darling, se va retragere de asemenea, potrivit presei, fiind şi el afectat de scandalul deconturilor, iar marele favorit pentru înlocuirea sa este ministrul pentru protecţia copilului, Ed Balls, un aliat al lui Brown.

Ministrul comerţului, Peter Mandelson, aliat al fostului premier Tony Blair, ar putea fi promovat la Afaceri Externe în locul lui David Miliband.

Guvernul, deja în cădere liberă în sondaje, a fost foarte afectat de scandalul deconturilor abuzive. Brown a spus de mai multe ori zilele acestea că nu intenţionează să demisioneze, în pofida rezultatelor electorale care se anunţă dezastruoase pentru laburişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite