British Airways, acuzată de intimidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sindicatelor au atacat puternic compania aeriană British Airways (BA), pe care au acuzat-o de "intimidarea" angajaţilor, după ce s-a dovedit că numai 800 dintre aceştia au acceptat invitaţia grupului de a lucra fără plată, informează The Times.

Mai citeşte şi:

Angajaţii British Airways acceptă reduceri salariale pentru a salva compania

British Airways le cere celor 40.000 de angajaţi să renunţe la salarii pentru o lună

Cei care s-au oferit să lucreze fără a fi plătiţi fac parte din cei 6.940 de angajaţi ai BA care au fost de acord cu o serie de scheme propuse de companie pentru reducerea costurilor.

Aceste măsuri ar trebui să permită companiei, care a suferit pierderi masive în ultimul an financiar, să economisească până la 10 milioane de lire sterline (circa 12 milioane euro), a estimat BA.

Printre măsurile de reducere a costurilor se numără şi acceptarea de către angajaţi a unui concediu neplătit pentru o perioadă de până la un an şi trecerea de la regim de lucru full time la part time, temporar sau permanent.

Compania a fost îndelung criticată când a cerut celor 40.000 de angajaţi să accepte să lucreze între o lună şi o săptămână fără plată. Au existat îngrijorări din cauza faptului că anagajaţii ar putea să nu-şi permită să lucreze fără a fi plătiţi, sau compania ar putea discrimina pe cei care au refuzat oferta, scenariu catalogat de BA drept imposibil.

"În timp ce sprijinim măsurile pentru temperarea concedierilor, angajaţii au primit emailuri intimidante din partea înalţilor oficiali ai companiei, care, cel mai probabil, au influenţat personalul să accepte, voluntar, una dintre schimbările impuse de BA, sau vor avea parte de o întrunire cu un manager", a declarat Steve Turner, un oficial al sindicatului Unite, cel mai mare din Marea Britanie.

"Intimidarea şi hărţuirea constantă a membrilor sindicatului este inacceptabilă şi nu va fi tolerată", a mai spus Turner.

Un purtător de cuvânt al BA a declarat că grupul neagă orice acuzaţii de intimidare sau hărţuire.

British Airways Plc, cea de-a treia companie aeriană din Europa, a raportat primele pierderi anuale din 2002, din cauza scăderii traficului de pasageri, în contextul recesiunii economice globale, potrivit NewsIn.

BA a avut pierderi nete anuale de 375 milioane lire sterline (595 milioane dolari) în anul fiscal încheiat pe 31 martie, faţă de un profit de 712 milioane lire sterline, anul trecut, arată un comunicat al companiei, publicat vineri. Totuşi, în perioada analizată, compania a avut vânzări în creştere cu 2,7%, la 8,92 miliarde lire sterline.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite