Marea Britanie: British Airways, pierderi de 325 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Britanie: British Airways, pierderi de 325 milioane de euro!
Marea Britanie: British Airways, pierderi de 325 milioane de euro!

Principalul transportator aerian britanic, British Airways (BA), a raportat pentru aprilie-septembrie pierderi de 292 milioane lire sterline (325 milioane euro), cele mai mari pentru aceast sezon din istoria companiei, faţă de un profit de 52 mil. lire (58 mil.euro) în intervalul similar din 2008.

Aceste pierderi reprezintă primul rezultat negativ înregistrat de BA în perioada aprilie-septembrie, care include lunile de vară, în mod normal un sezon de vârf din punct de vedere al traficului, notează Financial Times.

Transportatorul aerian a reuşit să înregistreze profit în intervalul aprilie-septembrie chiar şi în timpul crizei aviatice din 2001-2002, declanşată de atentatele teroriste din SUA.

"Aviaţia rămâne în recesiune. Alte reduceri de cheltuieli sunt esenţiale", a declarat preşedintele executiv al BA, Willie Walsh.

BA arată că din totalul pierderilor, 100 de milioane de lire sterline (111 milioane euro) sunt atribuibile costurilor legate de pensii, iar 48 de milioane de lire (53 milioane euro) reprezintă cheltuieli implicate de rezilierea contractelor de muncă.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a estimat, recent, că industria de profil va înregistra pierderi totale de 11 miliarde de dolari în acest an.

Compania notează că traficul de pasageri şi marfă continuă să fie slab, însă există semne că declinurile dramatice înregistrate după colapsul băncii americane Lehman Brothers, în 2008, au început să se stabilizeze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite