Telegraph: Marea Britanie dipusă să-şi reducă arsenalul nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>Telegraph</b>: Marea Britanie dipusă să-şi reducă arsenalul nuclear
<b>Telegraph</b>: Marea Britanie dipusă să-şi reducă arsenalul nuclear

Arsenalul nuclear al Marii Britanii ar putea fi redus, a declarat, ieri, premierul britanic, Gordon Brown, ca parte din iniţiativa globală de a convinge Iranul şi Coreea de Nord să renunţe la cursa pentru arme.

Citiţi şi:
G8 condamnă Coreea de Nord pentru testele nucleare lansate
SUA vor găzdui un summit asupra securităţii nucleare în martie 2010

Premierul britanic a anunţat că Marea Britanie este gata să reducă numărul de arme nucleare, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Potrivit surse, discuţiile iniţiate de Statele Unite pentru anul viitor ar putea face Londra să-şi reducă arsenalul de 160 focoase în schimbul dovezii că statele renunţă la aspiraţii nucleare şi la programele nucleare.

Preşedintele american Barack Obama a invitat 30 de state să ia parte la discuţiile privind armele nucleare, la Washington, în martie, anul viitor. Casa Albă a declarat că discuţiile se vor concentra pe prevenirea răspândirii materialului nuclear la state problematice sau grupări teroriste.

Prezent la summitul G8 din Italia, Brown arăta că nu se va abandona planul de a înlocui sistemul de arme Trident.

Avem nevoie de o acţiune colectivă a puterilor nucleare care să spună că suntem gata să reducem arsenalul nuclear, dar avem nevoie de asigurări că alte state nu le vor prolifera a declarat Gordon Bown.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite