O reclamă turistică care promovează Israelul, interzisă în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O reclamă turistică care promovează  Israelul, interzisă în Marea Britanie
O reclamă turistică care promovează Israelul, interzisă în Marea Britanie

Un afiş turistic israelian care arată Ciosiordania şi Fâşia Gaza făcând parte integrantă din Israel a fost respinsă de Autoritatea britanică pentru Standarde în Publicitate.

Posterele din metroul londonez au stârnit sute de plângeri din partea grupurilor simpatizante palestiniene şi din partea  publicului londonez, scrie BBC News.

Autoritatea pentru Standarde în Publicitate (ASA) a declarat că o hartă pe care scria Israel indica că cele două teritorii ocupate fac parte integrantă din Israel.

Ministerul israelian de Turism a declarat că nu s+a intenţionat transmiterea niciunui mesaj politic prin intermediul reclamei. Acesta a adăugat că scopul afişului publicitar a fost să ofere turiştilor o idee despre regiunile din Israel şi zonele din jurul acestuia.

Însă ASA a descoperit că liniile care trasau graniţele Fâşiei Gaza şi Cisiordaniei abia erau marcate şi foarte greu de delimitat.

"Am înţeles că graniţele şi statutul teritoriilor ocupate ale Cisiordaniei şi Fâşiei Gaza au fost subiectul multor dispute manifestate pe plan internaţional, şi deoarece am concluzionat că afişul publicitar sugera faptul că acele teritorii făceau parte din statul Israel, am decis că reclama induce în eroare" a declarat ASA.

Decizia a fost ca reclama să nu mai apară niciodată în aceeşi formă.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite