BBC: Benzile criminale costă Marea Britanie 40 miliarde de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>BBC</b>: Benzile criminale costă Marea Britanie 40 miliarde de lire sterline
<b>BBC</b>: Benzile criminale costă Marea Britanie 40 miliarde de lire sterline

Marea Britanie are aproximativ 30.000 de criminali, care sunt membrii ai grupărilor de crimă organizată şi care costă ţara aproximativ 40 de miliarde de lire sterline pe an, potrivit unui raport, transmite BBC News.

Departamentul guvernamental britanic responsabil cu controlul, ordinea şi securitatea imigraţiei, lucrează la o nouă strategie de prindere a criminalilor, folosindu-se de organul care controlează impozite şi taxe pentru a-i urmări în justiţie.

Secretarul pentru Afeceri Interne, Alan Johnson, a declarat că strategia merge mai departe în lupta cu crima organizată.

Raportul avertizează, de asemenea, asupra violenţelor provocate de benzile criminale, care vor creşte în timpul crizei financiare, precizând că recesiune va crea ‘noi oportunităţi’ pentru criminalii infractorii de crimă organizată. 

Noua strategie de combatere a criminalităţii în Marea Britanie include planuri pentru folosirea controlului taxelor în scopul  închiderii principalelor afaceri ale criminalilor evazivi, cum sunt saunele şi saloanele de masaj, folosite în scopuri criminale şi pentru a înainta către oraganizaţiile de crimă de la nivel internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite