Britanic acuzat de relaţii sexuale cu 20 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Britanic acuzat de relaţii sexuale cu 20 de copii
Britanic acuzat de relaţii sexuale cu 20 de copii

Paul Richard Dorday (40 de ani), de naţionalitate britanică, doctor în filosofie şi licenţiat în psihologie, a fost arestat ieri fiind acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu peste 20 de minori români.

Copiii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, erau ademeniţi de nişte apropiaţi ai pedofilului cu bani şi diferite alte atenţii. De asemenea, ei primeau în schimbul serviciilor sexuale între 100  de lei şi 350 de lei.

Anchetatorii susţin că englezul se prezenta minorilor cu numele Sebastian Morris, pseudonim inspirat dintr-un site de internet dedicat comunităţii homosexualilor.

Minorii au fost racolaţi din Craiova, Constanţa şi Petroşani. Britanicul îi ducea apoi în locuinţele sale închiriate în Petroşani şi în Bucureşti.

De altfel, anchetatorii l-au reţinut pe Dorday, în urma unei descinderi făcute ieri-dimineaţă în locuinţa închiriată în zona Pieţei Unirii din Capitală.

În momentul reţinerii, britanicul avea asupra sa un laptop, un aparat foto şi un telefon performant în care au fost găsite mai multe materiale pornografice cu minorii racolaţi.

„Bărbatul a recunoscut faptul că a întreţinut raporturi sexuale cu minori, pe care i-a pozat şi i-a filmat dezbrăcaţi, însă el s-a apărat motivând că nu le cunoştea vârsta“, a precizat inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Paul Richard Dorday, rezident în Amsterdam, Olanda, este consultant de afaceri la o multinaţională. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile şi riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite