Zece pasageri de la bordul avionului dispărut câştigaseră la un concurs excursia în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La bordul Airbusului dispărut ieri deasupra Oceanului Atlantic se aflau şi zece colaboratori ai unei companii franceze care câştigaseră o excursie la Rio de Janeiro la un concurs pentru cei mai bun angajaţi din departamentul comercial, potrivit AFP.

"Când am aflat, eram în grădină, luni dimineaţa, a fost mai mult decât un şoc, nu poate fi descris", a declarat Laurent Bouveresse, director general al CGED, o companie franceză de distribuţie de materiale electrice.

Nouă salariaţi ai mai multor agenţii au câştigat concursul organizat în fecare an, care îi recompensează pe cei mai buni angajaţi din departamentul comercial. Aceştia plecaseră joi la Rio pentru o vacanţă de patru zile, fiecare însoţit de un apropiat. În excurse a mers şi un membru al conducerii regionale din Limoges, unde se află sediul central al societăţii.

"În fiecare an, se organizează un concurs, anul trecut alţi câştigători au plecat în Canada", a adăugat Bouveresse. O celulă de criză a fost organizată într-o sală din sediul companiei din Limoges pentru a răspunde la întrebările colegilor îngrijoraţi sau pentru a ajuta familiile dispăruţilor în demersurile lor administrative, a declarat directorul CGED.

"Ginerele meu a câştigat acest concurs, era o recompensă pentru activitatea sa", a povestit Liliane Pawlak. Fiica sa, Sandrine Artiguenave, se afla la bordul avionului alături de soţul său, Stephane, care lucra la agenţia din Langon a societăţii. Cei doi erau în vârstă de 37 de ani. "Erau foarte îngrijoraţi că-şi vor lăsa copiii (singuri - n.red.). Li s-a spus că există riscuri" în Brazilia, a povestit Pawlak. Luni, ea şi soţul său au încercat să obţină informaţii după ce fiul lor a aflat de dispariţia avionului de la televizor.

Liliane Pawlak a precizat că era panicată şi că aseară, împreună cu soţul său, a contactat un psiholog, pentru a şti cum să le transmită vestea dispariţiei părinţilor celor doi copii ai acestora, în vârstă de patru şi nouă ani. "Eram convinşi că vor sosi după-amiază (şi că nu era vorba despre acelaşi zbor - n.red.), ne agăţam de această idee. (...) De la hotelul (din Rio de Janeiro - n.red.) ne-au confirmat că au plecat cu acest avion", a explicat Pawlak.

Potrivit celor doi soţi, abia în această au primit confirmarea oficială că fiica lor şi soţul acesteia se aflau la bordul avionului.

"Trebuie să lucrăm în continuare. Este foarte greu", aspus, la rândul său, Michele Coudoin, o colaboratoare apropiată a membrului conducerii din Limoges, care făcea parte din grupul plecat în Brazilia.

La bordul avionului se aflau persoane de 32 de naţionalităţi, potrivit NewsIn. Printre pasageri se număraa şi o româncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite