Un copil de 9 ani, muşcat de o vulpe turbată, în Şcheii Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost instituită carantina de gradul 3 după ce un copil a fost muşcat de o vulpe bolnavă de rabie. Micuţul a fost cu greu salvat din colţii animalului, chiar de tatăl lui.

Un băiat de 9 ani a fost muşcat de o vulpe în zona Pietrele lui Solomon. Micuţul a ajuns la spital unde a primit de urgenţă îngrijiri medicale. Băiatul ieşise la o plimbare cu familia, în aer liber.  Chiar pe platoul de la Pietrele lui Solomon, lângă una dintre mesele pentru grătar amenajate de primărie, o vulpe s-a repezit la picioarele băiatului.

Salvat de tatăl lui

Tatăl micuţului a încercat să îşi scape copilul din colţii vulpii şi a fost la un pas să fie şi el atacat. A reuşit să îşi salveze băiatul doar după ce i-a dat animalului cu un bolovan în cap. „Băiatul a ajuns la noi muşcat de ambele picioare. 6 muşcături avea pe picioare. I s-a administrat vaccinul antirabic şi este în afara oricărui pericol. S-ar putea să fie nevoie să îl operăm la picioare peste câteva zile”, a declarat Marcel Albean, director al Spitalului de Copii din Braşov. Micuţul a fost transferat la Spitalul de Infecţioase unde se află sub atentă supraveghere.

Rabie confirmată

Vulpea a fost găsită moartă după numai câteva ore de la incident. „Am găsit-o chiar pe platoul de la Pietrele lui Solomon, foarte aproape de locul incidentului. Ştiam că are rabie pentru că o vulpe nu atacă omul. Din contră, fuge de el pentru că se sperie. Analizele au confirmat suspiciunile noastre”, spune Flaviu Bărbulescu, şeful Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân din Braşov.

Carantină de gradul 3

În întreg cartierul Şchei s-a instituit carantină de gradul 3 şi toate animalele, atât cele fără stăpân cât şi cele de curte, sunt atent monitorizate. Locuitorii cartierului sunt rugaţi de autorităţi să anunţe orice comportament ciudat al animalelor din zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite