Braşovenii, înecaţi de fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi a oraşului a făcut ca Braşovul să fie înghiţit în fum. În ciuda intervenţiei de amploare a pompierilor, focarele din mormanul de gunoi nu au fost nici acum lichidate.

Focul a izbucnit vineri, în jurul prânzului. Pompierii au avut dificultăţi din cauza lipsei de presiune a apei, dar şi din cauză că focul nu s-a propagat la suprafaţă, ci în interiorul gropii de gunoi.

Cantitatea mare de fum dens degajat de incendiu s-a împrăştiat peste Braşov, dar a afectat şi localităţile vecine, Săcele şi Tărlungeni. Din cauza aerului irespirabil, oamenii au intrat în panică şi au sunat la numărul de urgenţă în încercarea de a afla ce se întâmplă. Situaţia s-a înrăutăţit pe parcursul zilei de ieri. „Am primit mai multe solicitări din partea astmaticilor, a căror stare s-a agravat din cauza fumului gros. Le recomandăm persoanelor cu probleme respiratorii să nu iasă din casă, pe cât posibil. Aceştia ar trebui să se protejeze de fum, stând în locuinţele lor, cu geamurile închise", a spus Mioara Văitiş, directoarea Ambulanţei Braşov.

„Timpul necesar pentru lichidarea tuturor focarelor nu se poate estima. Fumul dens degajat ne dă mari bătăi de cap. Suprafaţa pe care se intervine este de peste un hectar şi folosim motopompe alimentate direct din râu", a explicat Stelian Rechiţean, şeful ISU Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite