Braşov: Un limitator de înălţime s-a prăbuşit peste o maşină - un mort şi un rănit - update

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 40 de ani a murit şi tatăl acestuia, de 71 de ani, a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Braşov după ce peste maşina în care se aflau a căzut un limitator de înălţime.

Tragedia a avut loc la intrarea în comuna braşoveană Sânpetru.  Limitatorul a fost pus la pământ de un camion încărcat cu un excavator, a cărui cupă a agăţat limitatorul.

Şoferul se scuză

Şoferul autoutilitarei susţine că mastodontul pe care îl conducea avea înălţimea prevăzută de lege. „Am crezut că are 4,20 metri şi nu m-am gândit că vor fi probleme. Am mai trecut pe drum şi pe sub alte limitatoare din astea şi nu s-a întâmplat nimic. Să se facă măsurători să se vadă ca ăsta nu are înălţimea care trebuie. Sunt convins de asta”, a precizat Bratu Ion.

Intervenţie dificilă

Limitatorul de aproape 2 tone greutate s-a prăbuşit peste maşina care circula în spatele camionului. „Am auzit o bubuitură puternică şi m-am întors să văd ce s-a întâmplat. Limitatorul căzuse peste o Dacie Logan. Când am ajuns lângă maşină, motorul era încă în funcţiune si era accelerat. Până nu l-am oprit, nu am putut ridica stâlpul că pleca maşina. Şoferul era mort săracul, dar cel din dreapta mai avea puls”, spune Viorel Turcu martor al accidentului.  La locul accidentului au ajuns imediat 2 echipaje SMURD, un echipaj de la descarcerare, politiştii şi criminaliştii.

Verificări tardive

Autorităţile vor verifica şi dacă şoferul camionului transporta legal o încărcătură atât de mare. Acesta va fi cercetat penal şi dacă se va dovedi ca limitatorul avea înălţimea legală de 4,20 m, va răspunde în faţa legii pentru ucidere din culpă. „ E vina şoferului că nu a respectat înălţimea limitatorului, dar se fac acum verificări şi pentru a vedea dacă distanţa dintre asfalt şi limitator este de 4,20 metri“ a spus Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov Din cauza accidentului, circulaţia pe DJ 103, între Braşov şi Sânpetru a fost blocată mai bine de o oră şi jumătate pe ambele sensuri de mers.

În iunie 2008, un alt accident de acest tip a avut loc pe DN1. O femeie a murit şi alte trei persoane au fost rănite, după ce o pasarelă pietonală a căzut peste o maşină. Pasarela a fost acroşată de un autotren care circula cu basculanta ridicată.

Citeşte şi
Rudele bărbatului strivit de un limitator de viteză au văzut la televizor că acesta a murit

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite