Un vitezoman recidivist a ucis două tinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana, Andreea şi Ramona
Loredana, Andreea şi Ramona

Cătălin Chiţa a vrut să impresioneze trei fete cu abilităţile lui de şofer. Două dintre ele au murit, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp. Familia şi prietenii celor trei fete spun că băiatul care s-a oferit să le ducă acasă de la discotecă abia le cunoscuse. Tinerele au avut încredere, deşi Cătălin avea mai multe amenzi pentru viteză la activ.

Sâmbătă seara, Florina Ramona Pasăre (20 de ani), Loredana Elena Biciuşcă (20 de ani) şi Andreea Şerban (20 de ani) au ieşit în oraş. La discotecă au cunoscut un tânăr care, la miezul nopţii, s-a oferit să le conducă acasă. Cei patru s-au urcat în maşină, deşi Cătălin Chiţa băuse. Într-un cartier mărginaş al Braşovului, tânărul şofer de 21 de ani a apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie şi a intrat într-un stâlp. Ramona şi Loredana au murit, iar Andreea se află în comă la spital. Tânărul şofer a plecat la secţia de Poliţie pe picioarele lui.

Cătălin Chiţa figurează în evidenţele Poliţiei cu mai multe contravenţii. Din noiembrie 2008, de când a obţinut permisul de conducere, şi până în prezent, tânărul are şase amenzi pentru viteză, dar şi pentru alte abateri: a mai depăşit ilegal, nu a circulat cu luminile aprinse sau nu a purtat centura de siguranţă. Acum este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă şi riscă până la 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de moartea celor două tinere.

„Două fete mult prea frumoase"

Rudele şi prietenii tinerelor care au pierit în accident sunt încă în stare de şoc. „Anul acesta, Loredana trebuia să dea Bacul. Era clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic «Mircea Cristea». Era o fată mult prea frumoasă, mult prea plină de viaţă, care întotdeauna avea zâmbetul pe buze şi totdeauna binedispunea lumea. Sărea în ajutorul oricui. Lucra la o pizzerie, împreună cu Andreea, fata ajunsă la spital în urma accidentului", a povestit Gabriel Drumea, un prieten apropiat al tinerei.

Ramona, a doua victimă a accidentului din noaptea de sâmbătă spre duminică, era studentă în anul I şi unicul copil al familiei Pasăre. Prietenii tinerei spun că şi-a dorit foarte mult să intre la facultate, la secţia engleză-franceză. Era tot timpul veselă şi optimistă. Încerca să-i încurajeze pe cei din jur şi era plină de viaţă.

Şoferul băuse

În timp ce în cele două familii se plânge de durere, în familia Şerban se speră. A treia victimă a accidentului, Andreea, se află în continuare internată la Spitalul Clinic de Urgenţe Braşov, iar medicii sunt optimişti în privinţa evoluţiei ei. „Pacienta a ieşit din coma profundă şi este într-o comă superficială, cu stări agitate. Nu are fracturi sau alte lovituri. Este vorba de un edem cerebral, fără hematoame. Suntem optimişti în privinţa evoluţiei stării pacientei", a precizat managerul unităţii medicale, dr Marius Neculoiu. Loredana va fi înmormântată astăzi în Cimitirul Sfinţii Arhangheli, iar Ramona mâine, la Cimitirul Noua.

Între timp, Cătălin Chiţa a fost testat pentru a se verifica dacă era băut. Poliţiştii spun că l-au testat pe tânăr cu aparatul etilotest în noaptea accidentului, iar acesta a arătat că băiatul avea o o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice şi de-abia în urma analizei de sânge ne vom putea pronunţa", a mai spus subcomisarul Cosmin Giosanu, Poliţia Rutieră Braşov.

Viteză foarte mare

Accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar poliţiştii spun că şoferul Cătălin Chiţa circula cu viteză foarte mare. Din acest motiv, a derapat, strada fiind udă din cauza ploii, şi s-a izbit cu maşina, un Volkswagen Golf tunat, într-un stâlp pe care aproape l-a rupt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite